JaNee zit al een poosje in gedachten verzonken in haar Porsche. Daar heeft ze een hele tijd niet meer naar omgekeken maar ineens werd de auto toch weer interessant, liep ze er met een doekje omheen, was ze een beetje aan het poetsen ofzo en toen ik weer haar kant op keek zat ze er in, met pet en bril.

Wat ben je aan het doen JaNee? wilde ik weten. “Ik ben aan het prakkezeren” Prakkezeren? wat is dat? “Nou dat zeg jij toch ook altijd als je heel erg na moet denken, heel lang na moet denken dan zeg je toch ook altijd dat je aan het prakkezeren bent dus dan ben ik nu ook aan het doen, ik ben aan het prakkezeren.”

Maar waarover ben je dan aan het prakkezeren? Waar moet je zo over nadenken? Als je het zegt kan ik misschien met je meedenken?

“Nou, ik ben aan het prakkezeren over de vakantie. Ja, er komt weer een lange vakantie hè en vorig jaar ben ik met Jip en Mo op wereldreis geweest hè, weet je nog? En nou ben ik aan het prakkezeren wat ik deze vakantie wil gaan doen, ja, en of de Porsche dan ook weer mee gaat, of ik dan op reis ga of dat ik andere dingen wil gaan doen, bij jou hier in Nederland blijven, of op pad ga in Nederland, of dingen wil gaan onderzoeken als een echte onderzoeker ofzo, of dat ik ga vragen aan mensen wat ze willen weten en dat ik dan op zoek ga naar het antwoord of zo, daar ben ik dus over aan het prakkezeren.”

En ben je er al uit? wilde ik weten. Weet je al wat je het allerleukste vind en het allerliefste zou doen?

“Nee, ik weet het niet, ik vind het allemaal leuk, vorig jaar hebben we zelf bedacht waar we naartoe gingen en dat was leuk maar misschien is het ook wel leuk als anderen nou bedenken wat ik of wij gaan doen in de vakantie, dan weten we dat niet van te voren en dat is misschien nog wel veel spannender, wat denk jij?”

Tja, ik denk dat dit echt een vraag is voor onze volgers, wat vinden jullie dat JaNee moet gaan doen deze zomer?