Toen ik vandaag deze foto kreeg schrok ik me rot en belde gelijk naar JaNee. Wat is dit, zijn jullie in gevaar, wat doen al die olifanten achter jullie, waarom heb je niet op de alarmknop gedrukt?

“Rustig aan” zei JaNee “er is niks aan de hand, we hebben de olifanten alleen maar geholpen om water te vinden, dat is alles, ze waren helemaal niet gevaarlijk, ze deden ons niks, het was juist heel leuk en helemaal niet eng. We kwamen ze tegen in de woestijn en ze zagen er moe uit, liepen een beetje te slenteren enzo en steeds maar met hun slurf over de grond te zoeken, ze hadden een plas gevonden maar die was veels te klein voor hun allemaal en toen bedachten wij dat we nog niet zolang geleden langs een hele grote plas gekomen waren, eentje met heel veel water en groot genoeg voor al deze olifanten dus toen zijn we ze gaan wenken, gewoon met onze armen en hebben we een fles water omhoog gehouden en toen snapten ze het. Olifanten zijn heel slim hè, wist je dat?  Ja, is zo, olifanten zijn hele slimme beesten, dat komt ook doordat ze zo groot zijn, ze hebben een grote kop en daar passen veel hersens in en die hebben ze dus ook, ja echt! Olifanten zijn slim, en helpen elkaar, en zorgen voor elkaar, en spelen ook met elkaar, en ze herkennen elkaar, ja, olifanten zijn echt leuk en lopen echt niet alleen maar te niksen ofzo hoor, nee, die bedenken ook plannetjes, net als wij. Dus ze snapten dat we water hadden en kwamen achter ons aan rennen, ze kunnen best hard rennen wist je dat?  Ja, ik moest best hard rijden om voor ze te blijven want ze moesten natuurlijk niet op de Porsche trappen want dan zou die plat zijn.

Maar dat lukte wel en toen zijn we naar de grote plas gereden en daar hebben ze allemaal gedronken en zichzelf gewassen want dat doen olifanten ook graag hè, ja, ze zuigen dan heel veel water in hun slurf en zwiepen die dan naar achteren en dan spuiten ze al het water weer uit hun slurf, net als bij een douche. Zo doen ze dat. En ze waren heel blij dat we ze de weg hadden gewezen want toen we gingen kwamen ze ons allemaal even gedag zeggen, kregen we een knuffel van hun slurf. Dat was bij de eerste best eng want ik dacht dat hij me plat zou douwen maar dat deed ie niet, hij gaf een hele zachte aai met zijn slurf, net als een kusje. Lief hè en daarna deden ze dat allemaal, dus nu zijn we ook vrienden met de olifanten.

En toen reden we door en kwamen we in een dorp, met hutjes, je weet wel met zo’n dak van stro en daar waren mensen en die waren allemaal dingen aan het doen, aan het wassen, aan het koken, water aan het halen, ja en dat was mooi om te zien want ze waren aan het werk maar ook muziek aan het maken. En toen we bleven kijken kwam er een meneer naar ons toe en die legde het ons allemaal uit.

Wat hij precies zei snapten we niet maar hij keek er wel blij bij en ik denk dat we wel snappen wat hij ons wilde vertellen, dat er overal muziek in zit ofzo, dat je het alleen moet horen en moet zien. Nou, dat is wel gelukt hè, vannacht blijven we hier en dan gaan ze ons leren dansen zoals zij dat kunnen en dan moeten wij hun ook een liedje en een dansje van ons leren en dan gaan we morgen weer verder….”

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.