JaNee heeft het razend druk op het moment, volgens mij is nog nooit zoveel bij Sinterklaas geweest als dit jaar en ze komt elke keer weer met nieuwe opdrachten terug, opdrachten van Sinterklaas maar ook opdrachten voor mij; zo moest ik voor veel inpakpapier zorgen en veel rollen plakband want dan kon ze door blijven oefenen met inpakken en o ja, dan had ze natuurlijk ook veel dozen nodig en ook allemaal verschillende want anders was er niks aan, ze wil wel oefenen op verschillende formaatjes want cadeautjes zijn ook niet allemaal even groot, en o ja, of ik dan ook gelijk even wat pepernoten neer wilde zetten want dat was goed voor de stemming en dan kon ik ook wel even op zoek gaan naar de Sinterklaascd die ze vorig jaar ergens in heeft gestopt maar ze weet niet meer waar en daar heeft ze nu zelf natuurlijk geen tijd voor dus dat moet ik dan maar even doen en misschien kon ik ook meedenken aan het cadeautje wat zij voor Sinterklaas wil maken en dat ze overal zoveel zooi maakt dat begrijp ik toch ook wel?

Maar vandaag is ze weer even hier en pas vanavond gaat ze weer naar Sinterklaas toe, daar blijf ze dan morgen weer en volgens mij komt ze dan maandag weer terug. Ze kwam net vragen of ik weet welke verkeersborden er allemaal zijn, en ja, ik weet er wel een paar maar ik weet niet of ze dat allemaal zijn want van verkeersborden zijn er best veel, maar waar had ze die voor nodig dan?

“Nou, ik mag nu ook mee met de pakjes hè, ja, als Sinterklaas ‘s avonds op pad gaat, ja, dan mag ik mee maar we kwamen ergens en toen zei Piet piet (die altijd de weg wijst) ineens, hier mogen we niet in Sinterklaas, dat staat op dat bord en toen wees ie naar een bord langs de weg. Die heb ik natuurlijk best wel eens gezien, zo’n bord maar ik dacht altijd dat ie er zomaar stond maar dat is dus niet zo, op zo’n bord kun je lezen wat je daar wel en niet mag zei Piet piet en als je slim bent dan onthou je dat. Nou, ik wil natuurlijk wel een slimme en een goeie hulppiet zijn dus nu wil ik weten wat voor borden er dan allemaal zijn en wat ik wel en niet mag als ik zo’n bord zie, maar ze zijn allemaal anders, ik zie ronde en ik zie vierkante en ik zie blauwe en ik zie rooie en ik zie er een hoop die allemaal wit met een rooie rand zijn en hoe weet ik nou wat ik daar dan mag?”

Tja, hoe leg ik dat nou uit? Google bracht weer uitkomst, ik vond deze website en daar kun je per bord zien wat ie betekent dus daar kijk ik nu samen met JaNee naar en JaNee snapt het al een beetje want als je goed naar een bord kijkt en snapt dat er borden zijn die vertellen dat je ergens niet in mag, borden zijn die je ergens voor waarschuwen, borden zijn die je iets extra’s vertellen over de plek waar je nu bent en borden zijn die verkeersregels laten zien die op die plek gelden dan ben je eigenlijk al een heel eind en als je dan ook het tekeningetje op het bord snapt dan ben je er helemaal eigenlijk. Dus wij lopen nu alle borden even langs.

Als jij dit weekend niks te doen hebt dan kun je natuurlijk ook even oefenen want het is echt heel handig als je de verkeersborden snapt.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.