Moet je kijken, ik heb een nieuw spel, van Joeppie, ja, heeft Helen voor me gekocht, voor mij en ook om te laten zien met de workshops zei ze maar als er geen workshops zijn mag ik er gewoon mee spelen. Ja, da’s fijn hè?

En nu is er dus geen workshop dus nu kan ik het mooi bekijken, het zijn plankjes en daarop staan kinderen, 5 kinderen en ze zien er of blij uit, of verdrietig, of boos, of hebben een vraag in hun hoofd, of denken “hmmmm, vind ik dit wel fijn” of zoiets of zijn aan iets aan het denken waar ze heel veel zin in hebben. Een ijsje ofzo, of dat ze op vakantie gaan, ik weet niet wat ze denken want dat kan vanalles zijn hè, ja, dat kan.

En bij de plankjes zitten ook kleine vierkanten met een plaatje erop en dat staat ook weer op een plankje, als een lotto eigenlijk, ken je dat? Lotto, dat je de plaatjes van jouw kaart bij elkaar moet hebben en dat je gewonnen hebt als jouw kaart als eerste helemaal vol is? Ja? Dat is dit ook, dit is ook een lotto maar dat met plaatjes over, over…hoe heet dat ook alweer, dat hoe je je voelt? Weet jij het?

Weet je wat ik ga doen? Ik ga al die verschillende dingen die je voelen kan ga ik vertellen, ja, dat ga ik doen. Dan laat ik je die plaatjes beter zien want het ziet er ook niet altijd hetzelfde uit hè?  Nee, bij sommige zie je  heel goed dat ze boos zijn en bij andere zie je het niet zo goed, dan weet je niet zeker of die boos is en bij blij is dat ook, ja, dat kan er ook anders uitzien bij jou dan bij iemand anders.

En dan ga ik je ook vertellen  waarom ik dat gevoel krijg, het gevoel wat bij dat plaatje hoort, ja en wat ik dan doe. Dan weet je dat ook weer, is dat een goed plan?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.