Kijk, ik ben hier op het strand, ja, het strand in Spanje want daar ben ik nog hè. Ja en hier zijn heel veel stenen op het strand, ja, grote stenen, kleine stenen en ook rotsen, die zijn nog veel groter dan de andere stenen, ja, die zijn bijna zo groot als een berg hè. Ik heb een foto gemaakt dan kun je zien wat ik zie, allemaal stenen en ook een grote rots, zie je die….daarachter bij de zee?

Er is hier een hele grote rots, echt een hele grote en er zijn ook hele grote stenen in de zee en er zijn een heleboel stenen op het strand hier, ja, die komen uit de zee. En de grote stenen in de zee die zijn omdat de golven soms heel hard gaan hè, ja, die gaan dan heel hard en hoog tegen het strand aan en dan maken de golven het strand kapot en dat willen ze hier niet. Nee, en daarom hebben ze van die hele grote stenen in de zee gelegd, ja, als een soort vangrail, je weet wel, die ze op de snelweg ook hebben, om auto’s tegen te houden, dat die niet zomaar van de weg af kunnen rijden. Ken je wel toch? En nu botst de zee dus niet heel hard op het strand maar botst die heel hard op de rotsen in de zee, ja. En die zijn hard hè, die rotsen, ja, die kunnen er wel tegen als er tegenaan gebotst wordt door de golven, ja, die vinden dat niet erg. Ze gaan er niet kapot van, nee, ze worden alleen een beetje kleiner, ja, want zo gaat dat met stenen hè.

Ik heb hier hele mooie gladde en ronde stenen gevonden, echt hele mooie maar weet jij hoe het kan dat ze zo rond zijn? Dat komt door het water. Ja echt, is zo, het water maakt stenen glad hè, ja en er zijn grote en kleine stenen door de zee en door de rivier, ja, die maken grote en kleine stenen. Wist je dat? Ikke wel, dat heb ik gezien bij Klokhuis, kijk hier kun jij dat ook zien, dan snap je beter hoe dat gaat met stenen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept

Zo gaat dat dus….en hier waar Sintje woont, in Spanje zijn heel veel bergen hè, en ook heel veel rotsen, ja. Bij ons niet hè, nee, bij ons hebben we wel zand en ook wel kiezeltjes enzo maar niet van die bergen als hier hè. Nee, dus die wou ik wel een keertje zien, ja, en kijken welke stenen er hier dan zijn, of die hetzelfde zijn als bij ons maar zulke grote en gladde en ronde stenen heb ik bij ons thuis nog nooit gevonden, nee, die zijn misschien wel alleen in het land van Sintje, dat weet ik niet eigenlijk.

Ik vind stenen mooi, ik denk dat ik er wel een paar mee ga nemen naar huis. Ja. Maar we zijn hier eigenlijk niet voor de stenen hè, nee, ik vind het hier heel leuk maar morgen gaan we al weer terug naar huis en ik heb nog steeds het carnaval niet gevonden, ik weet niet of hier eigenlijk wel carnaval is. Maar ja, ik heb wel een heleboel andere dingen gezien en gevonden dus dan is het ook niet zo erg als ik carnaval niet heb gevonden toch?