Je denkt nu misschien dat we nog steeds aan het uitrusten zijn of nog steeds verjaardag aan het vieren zijn maar dat is niet zo hè. Nee, we zijn druk want we zijn nu terug van onze reis en hebben heel veel gezien, dat heb je gelezen toch? Ja, en Helen had al onze kaarten bewaard en die mooi gemaakt enzo want dat was leuk voor ons vakantieboek zei ze. Vakantieboek? “Ja” zei ze “je hebt al een bloemetjesboek en hoe leuk zou het zijn om ook een vakantieboek te maken? Waarin je alles schrijft wat je in een land hebt gezien, dingen die over dat land gaan en vragen waar jullie, toen jullie er waren, geen tijd voor hebben gehad om daar een antwoord op te vinden. Is dat geen goed idee?”

Ja, ik vind het een superidee dus dat gaan we doen dan, ja, bij elk land dingen zoeken die over dat land gaan dus we hebben een lijstje gemaakt, ja, van elk land willen we weten:

  • welke vlag die heeft
  • hoe het land er uit ziet op de kaart of in de atlas want elk land heeft een eigen vorm hè? Wist je niet? Nou, dat is zo
  • of er veel mensen in dat land wonen
  • welk woordenboek je mee moet nemen als je daar naartoe gaat
  • welke beesten je daar tegen kunt komen (niet allemaal natuurlijk, maar een paar)
  • welke plantjes er groeien (ook weer niet allemaal)
  • en wat verder nog leuk is om over dat land te vertellen

Dat is wel genoeg denk ik en anders doen we er gewoon nog dingen bij, ja dat kan gewoon. En nu zijn we dus de vlaggen aan het zoeken bij de plaatsen waar we geweest zijn. Er zijn heel veel vlaggen wist je dat? Ja, is zo, elk land heeft wel een vlag en die kun je hier allemaal zien. Helen heeft ze voor ons uitgeprint, dan kunnen we ze makkelijker bekijken en ook de vlaggen uitknippen die in ons vakantieboek moeten.

Er zijn best veel vlaggen die op elkaar lijken ook, ja wij hebben rood, wit en blauw in onze vlag maar Frankrijk heeft dat ook, en Luxemburg, en Laos, en Noorwegen, en Noord-Korea, en Myanmar, en Nieuw-Zeeland, en IJsland, en Engeland, en Amerika, ik weet ook niet waar dat allemaal ligt maar de vlag is in ieder geval met rood,wit en blauw. Maar ze zijn dan niet hetzelfde hè, nee, sommige hebben grote strepen en andere hebben weer kleine strepen of sterren, of een kruis, dat kan ook en die staan dan ook op andere plekken dan bij onze vlag. Ja, ik wist dat allemaal niet, dat zie ik nu pas. Wel grappig hè want toen ik er was heb ik daar helemaal niet op gelet, toen zag ik zoveel dat ik het niet allemaal onthouden heb en nu gaan we dus eigenlijk nog een keertje op reis door al die dingetje op te zoeken. Is leuk en dan maakt Helen er weer een mooi boek van….ons vakantieboek.

 

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.