Ik ben vandaag naar een feestje geweest, het feestje van Ron en Marianne, ken je die? Dat zijn die van de boeken, Ron Schröder en Marianne Busser, die hebben heel veel boeken geschreven hè, wel een hele kamer vol of 2, maar het zijn er heel veel en dat weet ik omdat ik daar een keertje op bezoek mocht komen, ja, dat mocht, daar ben ik geweest en toen zijn we vriendjes geworden en omdat we vriendjes zijn mocht ik vandaag op hun feestje komen. Ja, ze gaven een feestje, over boeken en er waren heel veel mensen die er ook waren. Echt heel veel, wel een hele zaal vol en die kwamen allemaal voor het feestje van Ron en Marianne, echt waar…

Ik wist helemaal niet dat we naar het feestje toe gingen, nee, het was een verrassing en dan weet je het niet hè, nee, bij een verrassing weet je niet waar je naar toe gaat of wat je gaat doen, ik wist het ook niet, ik moest gewoon mee in de auto en Helen ging niet zeggen waar we  naartoe gingen, ‘dat zou ik nog wel zien’. Nou oké, dan wacht ik het maar af hè of nou ja, ik heb niet helemaal stil afgewacht eigenlijk, ik heb de hele weg in de auto gevraagd wat we gingen doen, je weet wel dat ik moest raden wat het dan was, ken je dat?

Maar de verrassing was dus dat we naar Ron en Marianne gingen, nou, dat was een hele leuke verrassing want ze hebben voorgelezen uit boeken, en we moesten rijmen, ja dat kan ik goed hè, rijmen en Marianne heeft liedjes gezongen, ja, die kan heel goed schrijven maar die kan ook zingen, wist je dat? Ikke niet, en ze kan ook gitaar spelen, ja, ook heel goed, die zou ook wel zangeres kunnen zijn, bij de X-factor of The Voice, ken je dat? Is leuk hè?  En Ron deed spelletjes met ons, met kaartjes met verschillende kleurtjes, die hadden we gekregen toen we binnen kwamen en die had zich ook verkleed als een dikke man die iets voor moest lezen en daar in het begin niet zo’n zin in had maar hij deed het toch en ook heel goed hè, Ron kan ook heel goed voorlezen, net als Marianne en die kan ook goed verkleden, ja, en grapjes maken kan ie ook goed. En hun kinderen waren er ook, die zijn al groot hè, ja dat zijn twee mevrouwen al en die ene heet Liselotje, daar hebben ze ook een boek van, ja, dat heb ik ook en ken ik bijna uit mijn hoofd al, en die heeft ook liedjes gezongen, nou die kon nog beter zingen dan Marianne, die zou echt wel gekozen worden bij The Voice denk ik, ik zou er op stemmen in ieder geval.

En Marianne heeft allemaal verhalen verteld, over mensen die ze helpen en die ze aardig vindt, ja, die kan goed vertellen hè, dat is ook een echte babbelaar, net als ik, ja en ik moest heel veel lachen, ik vond het een heel leuk feest en toen was het ineens weer voorbij, afgelopen. Jammer…..en daarna mocht ik 1 boek uitkiezen wat ik graag hebben wilde maar ik kon niet kiezen, ik wilde het boek dat Willem koning werd maar ook het boek van die vieze en rottige kindjes, ja, die wilde ik ook graag en toen kreeg ik ze allebei, omdat ik nog geen verjaardagskadootje gehad had. Da’s lief hè?

En toen gingen we naar huis en ben ik nog even naar Ron en Marianne toegegaan, om dag te zeggen en bedankt dat ik komen mocht. Ze waren heel druk met allemaal handtekeningen zetten in boeken maar wilden nog wel even met mij op de foto, da’s aardig hè? Ja, maar dat zijn ze ook, heel aardig en heel grappig en heel beroemd maar zo doen ze niet hè, nee, eigenlijk zijn ze heel gewoon, net als ik, ja.

Zo, nu weet je alles en ga ik verder in mijn boek, goed?