Mooie bloem hè? Ja, deze staat in onze tuin, die heet een tensia geloof ik, zoiets is het en hij heb heel veel bloemen. Ja, ik vind hem mooi, ja, er zijn roze bloemen en blauwe bloemen en paarse bloemen en lichtpaarse bloemen aan onze plant. Ja, en die zijn allemaal groot ja, allemaal kleine bloemetjes die in een samen bijna rond zijn en dat is dan 1 bloem, snap je? 1 grote bloem is dus eigenlijk een heleboel kleine bloemetjes. Kijk, hier kan je dat beter zien

Zie je ze, die kleine bloemetjes?

Ik ben bloemen aan het zoeken die ik kan plukken voor de vaas, ja, dat ik een bosje bloemen heb en die ga ik dan aan Helen geven. Ja, want die is weer thuis hè, ja, die is thuis en die moet nu op de bank liggen, ja, ze kan al wel een beetje lopen en ze kan ook liggen maar verder kan ze nog niet heel veel. Komt wel weer, duurt een paar dagen en dan kan ik al weer meer, dat zul je zien, zegt ze. Maar als je op de bank moet liggen kun je nog steeds wel spelletjes doen hè, ja, dat gaat goed, raadspelletjes enzo. Dus we hebben een raadspelletje gedaan met kleuren. Ja, dat ging zo: wat is er allemaal rood?

-nou een aardbei is rood

-een tomaat is ook rood

-en de specht heeft ook rood maar is niet helemaal rood, alleen zijn kop heeft rood en onder bij zijn staart

-en onze bank is rood en onze stoel ook en de bloempot is rood

-mijn jas is rood en ook mijn sandalen zijn rood

-de appel is rood met groen dus daar zit ook rood in

-de bal van Sjuul is rood

-ik zie ook een plantje met rode bloemetjes

-het kopje van jouw koffie is rood

-de kaars is rood

eigenlijk hebben we best veel rood

En dat deden we ook met geel en blauw en zwart en paars en wit en bruin en groen. En weet je wat wij het meest hebben? Welke kleur? Groen, we hebben echt heel veel groen maar dat komt omdat we in het bos wonen, daar is veel groen hè, is dat bij het bos waar jij komt ook?

En we hebben ook samen een film gekeken, ja, van een walvis en die had een jonkie gekregen en het jonkie van een walvis heet een kalf, wist je dat? Ik niet, ik dacht dat een kalfje het jonkie van een koe was maar het jonkie van een walvis heet dus ook kalf en die is als ie net geboren is al heel groot en heel zwaar, een reuzenbaby eigenlijk. Ja, het jonkie van de walvis is heel groot maar dat komt omdat zijn moeder nog veeeeeeeeeeel groter is hè?  En de mama walvis gaat als de baby nog niet is geboren naar ander water toe, ja, water wat niet zo diep is en dat doet ze omdat het jonkie eerst goed moet leren zwemmen en een beetje moet groeien en dan pas mag ie mee naar dieper water. Ja, dat zag ik op de film. En in het niet diepe water is niet zoveel eten voor mama walvis maar het jonkie drinkt wel 50 liter melk elke dag bij zijn mama. Ja,  50 liter! Da’s veel hè, dat zijn 50 pakken melk die je bij de Albert Heijn kan kopen, zoveel hebben we er nog nooit in ons karretje gehad, dat is wel een karretje vol denk ik en jonkie walvis drinkt dat dus elke dag, ja, vindt ie lekker. En als jonkie walvis, het kalf dus, genoeg gegroeid is en heel goed zwemmen kan dan neemt zijn mama hem weer mee naar de diepe zee, ja, dan kan ze zelf weer eten en dan leert ze haar jonkie ook wat hij allemaal eten kan, ja, want die heb dan ook wel een keertje zin in iets anders hè, ja, die heb dan al zoveel melk op, die wil dan wel een keer iets anders proberen.

Dus dat heb ik gezien en nu wou Helen weer even slapen dus ik ga een verrassing voor haar maken, ja, ik ga mooie bloemen plukken en die doe ik dan in een vaas en die zet ik dan bij de bank neer en dan ziet ze die als ze wakker wordt, ja, da’s leuk toch? Als iemand ziek is geef je toch altijd bloemen? Ja, om iemand weer blij te maken enzo? Je geeft toch altijd bloemen als iemand jarig is, en als het moederdag is, en als iemand ziek is, en omdat je iemand lief vindt, of gewoon omdat bloemen zo mooi zijn? Ja, eigenlijk kun je altijd wel bloemen geven hè, gewoon omdat bloemen mooi zijn en je er ook blij van wordt enzo, ja, hoef je niet persé ziek voor te zijn hè.

Ik denk dat ik deze ga plukken voor de vaas, Helen vindt deze ook mooi, dat zegt ze steeds, dat ze deze mooi vindt dus ik ga deze plukken want dan hoeft ze niet naar buiten te lopen om er naar te kijken, goed idee van mij hè?