Iedereen die wel eens een handpop heeft gebruikt weet dat die pop een enorm effect heeft op kinderen en dat kinderen er spontaan tegen beginnen te vertellen. Of ineens dingen doen waar ze anders niet voor te motiveren zijn en kanten van zichzelf laten zien die (nog) onzichtbaar gebleven waren.

De handpop heeft alles in zich om uit te groeien tot een volwaardige, veelzijdige en interactieve assistent. Een assistent en hulpmiddel dat kinderen helpt zich verder te ontwikkelen, stimuleert grenzen te verleggen, zichzelf te uiten, uitdaagt te oefenen met nieuwe vaardigheden en hen bij de hand neemt om de wereld om hen heen te verkennen. De pop maakt leren en groeien veiliger, vrolijker en laagdrempeliger voor kinderen.

Maar om het optimale uit een pop te halen is wel meer nodig dan alleen een handpop. Het is niet de handpop die pedagogisch is maar de manier waarop er met de handpop wordt omgegaan. Met “de handpop als pedagogisch hulpmiddel” wil ik een antwoord geven op de vraag: “Hoe doe ik dat, hoe maak ik van een handpop een geweldig hulpmiddel?”

Dit boek is ontstaan naar aanleiding van alle ervaringen en kennis die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan met het prachtige medium handpop. Ik ben aan de slag gegaan met de pop binnen het onderwijs, de kinderopvang, de hulpverlening, de zorg maar ook de thuissituatie en heb daarin de dagelijkse praktijk, herkenbare pedagogische- en leersituaties als uitgangspunt genomen.

Ik hoop je met dit boek te inspireren en je handreikingen te geven waarmee je jouw eigen avontuur met de handpop aan durft te gaan.

E-book €9,95 bestel hier

Hardcover €16,95 ex. verzendkosten bestel hier

N.B. Het eerste hoofdstuk van deze handleiding geef ik cadeau via deze pagina, dat geeft je alvast een indruk.

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.