Vorige week heb ik niks verteld over de boodschappen hè, toen ben ik gaan verven en daarna ben ik het vergeten, heb ik wel eens, dat ik dingen vergeet omdat er zoveel andere dingen zijn die ik dan over wil vertellen, ken je dat? Ja, had ik dus met de boodschappen en toen ik er weer aan dacht waren de boodschappen op. Maar vandaag moesten we weer boodschappen doen en mocht ik weer mee dus dan kan ik je er nu over vertellen en laten zien wat we gehaald hebben.

Als ik mee ga met de boodschappen dan moet ik altijd helpen met boodschappen te zoeken, als een soort spelletje. Helen noemt 3 dingen die in het karretje moeten en dan gaan we door de winkel lopen. Ik moet dan goed kijken in de rijen en als ik het dan zie dan moet ik roepen dat ik het gezien heb. Vandaag moest ik zoeken naar eieren en druiven en macoroni. We gingen naar een winkel waar ik nog nooit geweest was dus ik moest goed kijken want dan staat het niet hetzelfde als bij onze Albert Heijn hè, nee, in deze winkel stonden dingen allemaal anders. De boter stond bij de hagelslag en de pindakaas en de jam, bij onze Albert Heijn is dat niet, daar staat de boter bij de yoghurt en de vla en de melk, ja, bij alles waar het koud is, daar staat bij onze Albert Heijn de boter, maar hier dus niet. Nee, hier was alles anders en toen moest ik dus goed zoeken.

De druiven had ik gelijk al gevonden, die stonden vlakbij het poortje, bij de ingang en daar waren ook appels, en peren en sinaasappels en sla en komkommer en paprika. Die hadden we ook nodig dus dat was lekker makkelijk, zo gevonden, ik vond de lange paprika wel grappig, weer wat anders dan die andere hè, dus heb ik in de kar gekieperd, bij de druiven. En toen kwamen we bij het brood, ja, heel veel verschillende broden zag ik, en ook van die kleintjes, die bolletjes in een zakje maar ook dat je ze zelf moet pakken en dan in een zakje moet doen, die waren er ook, en  taart met aardbeien en van die hele grote soezen met chocola. Die vind ik lekker maar die kreeg ik niet want ik heb al veel taartjes op hè, bij Willem en met mijn verjaardag, dus nu krijg ik geen taartjes meer. Da’s wel balen….

En toen moest ik de eieren gaan zoeken, die zitten in een doosje en daar moest ik even naar zoeken want die stonden ook op een andere plek. Toen ik daar naar aan het zoeken was zag ik wel de macaroni al en toen moest ik kiezen welke macaroni ik dan wilde. D’r is veel macaroni hè, ja, macaroni die er uitziet als wokkels en macaroni die er uit ziet als rietjes en macaroni met een bochtje er in en macaroni die op schelpjes lijken en macaroni met vormpjes, ja, en welke is dan het lekkerst? Weet jij het? Ik weet het niet maar ik vond de wokkels wel geinig dus die heb ik gekozen. D’r zijn ook veel rijst hè, ja heel veel pakken die allemaal anders zijn, en ook veel limonades, ja, ook allemaal verschillend en dat staat allemaal naast elkaar, dan kun je kiezen. Maar ik vond het wel veel en moest dus elke keer weer nadenken welke ik dan wilde. Gelukkig waren de eieren makkelijk om te kiezen, die zijn bijna allemaal hetzelfde, in deze winkel dan en die stonden vlakbij de kassa.

Helen deed ook dingen in het karretje, dingen die ik niet wist dat ze die zocht, die ze niet gezegd had, dat ging sneller zei ze. Die pakte een blik met iets en dat waren perziken. Ken je die, perziken? Ikke wel maar  ik wist niet dat die ook in een blik kunnen, ik dacht dat die altijd bij het fruit lagen, bij de appels en peren enzo maar ze kunnen dus ook in een blik zitten, wist jij dat? Ja, is dus wel. En toen gingen we naar de kassa en nou mag ik helpen met de boodschappen op te ruimen, ja, mag ik ook bij helpen, even kijken wat ik hier allemaal heb, wat moet er in de kast en wat moet in de koelkast?

Ik moet wel opschieten nu want weet je wie vanmiddag komt? Erik, ja, die een filmpje voor ons gemaakt had, die komt en nu gaan we samen een filmpje maken, als die lukt laat ik je die zien goed?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.