Ik heb nou al veel gedaan met foto’s hè en met kijken ook hè, ja. En nu zie ik dus steeds meer, da’s leuk want weet je wat ik gisteren vond? In het bos? Ik vond de paddenstoel van kabouter Spillebeen! Ja, een echte vliegenzwam! Gewoon omdat ik goed aan het kijken was wat er allemaal te zien was, daarom heb ik hem gevonden.

Wat is ie mooi hè, de paddenstoel? Spillebeen is hier nog niet geweest zie je dat? Ja, want als ie er wel geweest was dan had de paddenstoel natuurlijk niet meer overeind gestaan hè, nee, dan was ie omver gevallen toen Spillebeen er op zat te wiebelen. Ja, zo gaat dat met paddenstoelen. Deze paddenstoel heeft allemaal kleine streepjes onder zijn dak, zie je dat, dat zijn allemaal hele dunne muurtjes die het dakje dragen en tussen die muurtjes zitten hele kleine zaadjes, ja, wist je dat? Paddenstoelen hebben ook zaadjes maar bij paddenstoelen heten die zaadjes sporen en die vallen ook op de grond en dan komt daar weer een nieuwe paddenstoel uit.

Deze was nog helemaal goed en mooi maar toen ik nog beter ging kijken dan ik al deed zag ik dat er meer rood-met-witte-stippen-paddenstoelen stonden daar en die waren allemaal al omver, daar was Spillebeen al geweest denk ik dus misschien was ie nog wel in de buurt en was ie zich voor mij aan het verstoppen. Dat kan hè, hij is misschien wel bang voor mij want hij weet misschien wel helemaal niet dat ik maar een pop ben en helemaal niet eng enzo en dat ik hem helemaal niks ga doen ook en dat ik best wel heel aardig ben enzo, dat weet ie allemaal niet hè want hij kent me niet, heeft nog nooit met mij gepraat. Nee, maar ik wil wel graag met hem praten want ik wil wel weten hoe het nou is om een kabouter te zijn en wat een kabouter allemaal doet en of het waar is wat ik altijd over kabouters hoor; dat ze je komen helpen, het hele huis poetsen als je slaapt enzo. Dat wil ik weten, ik heb een heleboel vragen voor Spillebeen dus ik wil dat ie komt maar hoe kan ik hem dan lokken hè?

Ik heb eerst een hele tijd gewacht, ik heb een liedje gezongen, ik heb zijn naam geroepen, ik heb me ook een poosje verstopt want dan kwam ie misschien wel tevoorschijn. Maar hij kwam niet. En weet je wat ik toen heb gedaan? Toen heb ik een tekening voor hem neergelegd! Ja, eentje hoe hij moet lopen als hij naar mij toe wil komen en daar heb ik ook chocomel op getekend, met slagroom, ik denk dat Spillebeen dat lekker vindt, denk je niet?

En nu ben ik dus aan het wachten of ie komt, ik ben benieuwd, jij ook?