Ik heb jou verteld over het huis van Sinterklaas hè, over zijn huis in Spanje. En wist je dat ze in Spanje ook veel dansen? Ja, dat is zo, ze dansen daar veel en hebben ook andere dansen dan bij ons hè, ja, van die dansen waar je hele mooie kleren bij aan moet trekken, van die mooie jurken met allemaal van die stroken, of hele wijde rokken en de mannen hebben dan hele mooie pakken met zo’n glimmende band om de buik. Ja, is echt heel mooi.

Sinterklaas gaat daar graag kijken, ja, of hij vraagt of er mensen in zijn tuin willen komen dansen. En het dansen is vaak dat er iemand is die dan gitaar speelt, en dan is er ook iemand die een soort lied zingt, ja, ook een ander lied dan wij zingen, en dan zijn er ook nog mensen die klappen, ja, die klappen dan ritmes met hun handen en dat gaat dan heel snel, ja, steeds sneller, dat kan ook. Toen ik bij Sinterklaas was ben ik met hem meegegaan naar de dans van Spanje en ik vond het ook heel mooi, ja en nu gaan we elke keer als ik ga logeren naar het dansen kijken.

Wil je weten hoe dat er uit ziet? Nou, ik heb een filmpje voor je gezocht, dat jij ook kan zien hoe de dans van Spanje gaat, en dan hoor je ook de gitaar en de meneer die zingt.

Mooi hè, ik wil dat ook kunnen dus ik heb ook zo’n jurk en ook van die schoenen en dus kan ik oefenen. Is best moeilijk hoor.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.