Even iets anders want ik wil je wat vertellen over vandaag. Vandaag is het Pasen hè en ook best mooi weer toch? Vind ik wel en ik was met Pasen in het bos, we hebben daar een huisje en daar ben ik vaak.

Gisteren had ik al eieren geverfd en verstopt en vandaag gingen we wandelen, in het bos. De dikke jas moest aan want het is wel koud nog. In het bos is het nog helemaal niet groen, ik vind bos het mooist als het helemaal groen of oranje is maar vandaag is het bos dat allebei niet, het bos is nog vooral kale bomen en verder helemaal niets, ik vond er niet zoveel aan eigenlijk…

Bij ons huisjes komen vaak eekhoorntjes eten, ken je dat? Een eekhoorntje? Die zijn leuk hè? Ik vind ze leuk in ieder geval en omdat we van die bakjes hebben, van die bakjes met een klepje waar nootjes in kunnen, komen er vaak eekhoorntjes eten. Vandaag ook, kijk….dit is er eentje die vaak bij ons komt eten, kun je wel zien hè, het is best een dikkertje en of dat komt omdat ie zoveel heeft gegeten of misschien wel een baby-eekhoorn in de buik heeft weet ik niet. Zou wel leuk zijn, een baby eekhoorn.

Maar hij heeft geen last van zijn dikke buikje denk ik want hij kan héél snel de boom in roetsjen. Ja, een eekhoorn heeft teentjes en vingertjes met hele scherpe nageltjes en daarmee kan ie zichzelf goed vasthouden aan de boom, hij kan zelfs op zijn kop hangen! Is echt waar, dat heb ik gezien.

Eekhoorns praten ook, wist je dat? Ja echt, ze praten met geluidjes die lijken op een vogel maar dan anders, van die korte hoge kreetjes waarmee ze laten weten dat ze je gezien hebben. En dat vinden ze niet fijn, want ze komen nooit naar me toe, nee, ze willen me eerder wegjagen want als ze me zien dan gaan ze dus ‘praten’, stampen ze met hun pootjes en gaan ze met hun staart zwaaien. Ik dacht eerst dat ze dat deden om ‘hallo’ tegen me te zeggen maar dat is dus niet zo, ze zeggen niet ‘hallo’ maar ‘GA WEG!’. En als ik dat dan niet doe dan gaan ze zelf weg…..roetsjjjj…..de boom in. En daarom weet ik ook dat ze ‘ga weg’ zeggen.

Maar ookal vinden ze mij een beetje eng, ik vind ze nog steeds heel lief, ik wil nog steeds graag dat ze bij ons komen eten en gluur dan stiekum om het hoekje, daarom kan ik je ook laten zien dat ik deze eekhoorn heb gezien…