Ik neem het weer even over vandaag want JaNee heeft een klein ongelukje gehad, niets ernstigs gelukkig, ze is vooral heel nat en zit nu dus op de verwarming met een dekentje om haar heen.

Wat er gebeurde was het volgende: JaNee neemt haar tuintje heel erg serieus, dat ze een beetje doorsloeg wisten wel al maar nu ze ook eigen plantjes heeft denkt ze dat ze die sneller kan laten groeien door er vooral veel mee bezig te zijn. Dus ik zag haar ineens met onze grote groene gieter in de tuin. ‘Die is te groot voor jou JaNee, die wordt heel zwaar als er water in zit, als je even wacht dat pak ik de kleine gieter’ riep ik nog maar JaNee vond de kleine gieter geen ‘echte’ gieter en het ging haar echt wel lukken riep ze terug. En het leek er even op dat het inderdaad zou gaan lukken, wat is ze toch sterk en vastberaden dacht ik nog maar even daarna hoorde ik de gieter vallen en JaNee zeggen ‘ohw nee, nu is al het water weg!’

Ik trof haar buiten aan, de gieter lag op z’n kant en JaNee was drijfnat. ‘Wat gebeurde er nou?’ wilde ik weten en JaNee zei dat het kwam door het trapje, ja, daar moest ze langs en de gieter was heel zwaar dus die had ze even neergezet (heel slim) en daarna wou ze hem weer pakken maar toen moest ze heel hoog tillen en dat was ook nog gelukt en toen was het water gaan klotsen in de gieter en toen was ze omgevallen met de gieter en nu was de gieter leeg. Nu hadden de plantjes geen water want al het water was nu weggegaan in het gras. ‘En in jou’ zei ik want het was duidelijk dat niet alleen het gras nat geworden was. Ja, zij had ook wel een beetje water over zich heen gehad ja, maar nu hadden de plantjes geen water en dus moest ze weer terug naar de kraan vond ze.

‘Weet je wat JaNee, ik zal de plantjes vandaag wel water geven en dan ga ik ook wel zoeken naar een echte gieter voor jou, naar eentje die niet zo groot is als onze groene en die jij zelf makkelijk dragen kan, is dat een goed idee?’ Ja, dat vond JaNee wel een goed idee. Of ze dan ook een eigen harkje en een eigen schepje mocht? Ja want dat hoort wel hè als je een tuin hebt en ik had dat ook voor mijn tuin maar dat was ook allemaal te groot voor haar dus als ik dan toch naar een kleine gieter ging kijken, kon ik dan ook gelijk even naar een kleine hark en een kleine schep kijken want dan kon je helemaal zelf in haar tuin werken en dat zou ze fijn vinden zei ze. Ja, dan was ie echt van haar en hoefde ik haar verder ook nergens meer bij te helpen, dat was toch ook fijn voor mij?

Drie keer raden waar ik nu dus naar aan het zoeken ben….