Ik heb een bloemetjesboek hè,  en daar zit ook steeds een plaatje van de tuin bij. Ja, want anders weet ik niet meer waar het bloemetje nou precies staat in de tuin. Als ie bloeit dan kan ik dat wel zien natuurlijk maar als er geen bloemetje in zit dan weet ik het niet meer en dan is het handig als er ook een plaatje van de tuin bij het bloemetje staat want dan weet ik waar die dan in onze tuin staat. Is goed bedacht hè?

Maar we hebben vorig jaar een nieuwe tuin gekregen, ja, die is anders dan hij was en nou klopt mijn bloemetjesboek niet meer, nee, en daarom wou ik een nieuwe tekening van de tuin maken. Ja, een plattegrond, weet je wel?

En dat heb ik dus gedaan en dat wil ik jou laten zien, ja, dat je ziet hoe ik dat gedaan heb.

Misschien ging het te snel in het filmpje en heb je niet alle tekeningen voor de plattegrond gezien dus ik zet ze hier gewoon nog een keertje neer goed?

Eerst heb ik dus een tekening gemaakt waar bijna niks op staat, deze:

Dit is ons huis en het groen is waar gras is en plantjes groeien en geel is waar de stoep is. Ja, dit is dus eigenlijk hoe groot onze tuin is maar je ziet er verder nog helemaal niks op, nee.

Toen ging ik verder met mijn tekening en toen heb ik dus ook de bomen getekend die om onze tuin heen staan. Ja, want we hebben veel bomen hè en die zie je dus hier.

En toen heb ik getekend waar de plantjes gingen groeien, ja, en toen vond ik dat we nog wel veel stoep hadden dus toen heb ik bedacht dat we best nog wel meer plantjes neer konden zetten en heb ik lange wormen gemaakt, ja, dat zijn lange slierten waar ook plantjes in groeien, ja, die hebben we echt nu. En bij deze zie je ook waar het pad is. Dus nu hebben we al bomen en een pad en plekken waar plantjes groeien.

Kijk, hier kun je al zien waar de plantjes groeien, het donkergroen met de rondjes dat zijn plantjes en struiken en bomen en het lichtgroen dat is gras en het geel dat is stoep.

Kijk en hier is mijn tekening helemaal klaar, ja, want we hebben ook een trapje bij onze deur en een trapje bij onze andere deur en nu hebben we ook allemaal bakken met plantjes nog en onze vijver natuurlijk. Ja, nu is de tekening dus klaar voor het bloemetjesboek, nu kan ik hem gebruiken om te laten zien waar de plantjes groeien. Nu is de plattegrond dus helemaal klaar. Je kan echt wel zien dat het een tuin is hè?

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.