Moet je kijken, dit is de schroefjesbak van Toon. Ken je die? Nee? Nou Toon is vandaag bij ons, ja, die komt zorgen dat de wasmachine het doet. Ja, de wasmachine is niet stuk maar hij kan niet wassen want er is geen water en geen stroom bij de wasmachine en dan doet ie het niet hè? Nee, en dus komt Toon water en stroom maken. Ja, dat is zijn werk en hij kwam met een bus met allemaal gereedschap er in, had ie allemaal nodig zei hij want hij moet een heel stuk stroom maken en dat moet vastgemaakt worden aan het plafond en hij moet een heel stuk water maken en dat moet ook over het plafond en dan moet ie ook nog in een plastic buis zagen want om te wassen moet er niet alleen water in de wasmachine, dat water moet er ook weer een keertje uit dus hij gaat een gat maken in een andere buis en dan komt daar een andere buis in en daar gaat dan het water van de wasmachine weer naartoe. Zoiets was het volgens mij.

Ik wilde kijken wat ie deed want de wasmachine is er omdat ik gewassen moet worden, ikke niet alleen natuurlijk, hij is er niet alleen voor mij maar ik mag er wel als eerste in en dan wil ik wel zien hoe hij dat dan maakt. Ja, want ik heb ook een gereedschapskist hè? Ja, die heb ik en daarom was ik ook nieuwsgierig naar wat Toon allemaal bij zich had. Hij had een tang en die had ik nog nooit gezien, deze

Ja, die had hij nodig zei hij, anders kregen we geen water in de wasmachine. Nou ok, dat zal wel dan. Ik had die nog nooit gezien maar Helen zei dat ik die ook niet kreeg omdat ik nooit een waterleiding ga maken en als je dat niet doet dan heb je die tang dus niet nodig. Nee. Toon had ook een boormachine, die hebben wij ook maar die mag ik niet gebruiken, die is te zwaar en Toon had een heleboel schroefjes bij zich, in zo’n bakje met van die vakjes, weet je wel? Is handig, zo’n bak want dan komen de schroefjes niet allemaal door mekaar en hoef je niet zo lang te zoeken naar het schroefje wat je nodig hebt. Ik heb niet zoveel schroefjes als Toon en die van hem hadden ook verschillende kleurtjes, sommige waren alleen maar grijs maar andere waren weer grijs met een rood puntje en weer andere waren een beetje bruinig. “Waarom is dat Toon?” vroeg ik en toen zei Toon dat je niet voor alles hetzelfde schroefje kan gebruiken. Nee, voor hout heb je een andere schroef nodig dan voor ijzer of voor de muur. Wist jij dat? Ikke niet maar Toon zei dat je daar wel op moet letten want anders zit iets niet goed vast. Ok, dus ik heb mijn schroefjes gepakt en die waren allemaal hetzelfde, Toon zei dat mijn schroefjes voor hout zijn en niet voor de muur of het plafond. Ik schroef ook nooit in de muur of het plafond, alleen maar in plankjes, voor een vogelhuisje ofzo en daar waren mijn schroefjes wel goed voor zei Toon, nou gelukkig anders valt mijn vogelhuisje misschien wel uit mekaar en dat wil ik natuurlijk niet, nee dan hebben de vogels ineens geen muren meer in hun huisje.

“Ik heb ook spijkers” zei ik tegen Toon “heb jij die ook?” Hij zei dat hij nog wel een paar spijkers had maar niet heel veel, hij deed bijna alles met schroefjes of met lijm. “Met lijm?” vroeg ik. Ja, lijm maar dan niet wat wij op school gebruiken hè en ook niet die in een flesje zit en waar we papiertjes mee aan mekaar plakken. Nee, was een andere lijm en die moest je kopen bij de bouwmarkt, die hadden heel veel lijm en met lijm kon je ook bijna alles aan mekaar maken maar geen water aan het plafond vastplakken, dat ging niet met lijm, daar had je schroefjes voor nodig maar het gat bij de plastic buis ging hij wel dichtmaken met lijm want daar kon hij weer geen schroefje in doen, dan zou de plastic buis gaan lekken en dat moest natuurlijk ook niet. Nee, dat moet niet want dan kan ik niet gewassen worden en dat wil ik wel want ik stink.

Toon heeft me alles laten zien en ik mocht overal bij zijn en nu kan ik dus gewassen worden, daar ga ik ook nog over vertellen maar niet vandaag.