Als je eenmaal ‘de hulppiet voor vergeten zaken’ bent, moet je natuurlijk wel altijd beschikbaar zijn merkten Mees en JaNee gisteravond. Ik was JaNee net aan het vertellen over ons nieuwe huis, dat het nu in het bos staat en dat ze mee mocht om er te gaan kijken als ze dat wilde, toen de telefoon ging…….Sinterklaas en hij was op zoek naar JaNee en Mees.

“Hoi Sinterklaas, Helen zegt net dat ons nieuwe huis er is, leuk hè? Ja, daar gaan we zometeen……….wat? Ben je je staf vergeten? Ow, da’s niet zo slim hè en nu? O ja, wij zijn de pieten van de vergeten zaken natuurlijk, wij moeten die bij jou komen brengen, dus nu moeten wij jouw staf brengen? Waar moet die naartoe dan? Ja, als je dat ook vergeten ben dan kunnen wij het ook niet vinden hè, nee, onze tovertomtom weet niet waar ‘ergens waar ook bomen staan’ is, dat hebben we al een keertje geprobeerd maar dan wil de tovertomtom weten wat voor een bomen het dan zijn, welke kleur ze hebben, of het dikke of dunne bomen zijn, of het veel of weinig bomen bij mekaar zijn en als je dat dan hebt gezegd dan weet ie het nog steeds niet dus dat gaat niet lukken. Weet wegwijspiet het niet? Ja, geef die maar even.”

“Hoi, wegwijspiet, waar ben je nu? Wacht even, ik vraag even of Helen het opschrijft…….de staf staat nog in het kasteel, ja dat weet ik wel waar dat is en dan? Bij de tiende pepernoot naar rechts, Mees weet wel wat links en rechts is ja, bij de tiende pepernoot dus rechts en dan doorrijden tot waar Amerigo heeft gepoept, ja, dat zien we ook vast, en dan? Naar links en dan bij de blauwe pijl rechtdoor over de ronde weg, ja, en dan bij de derde taaipop weer naar rechts, dan bij de vijfde boom weer naar links, achter het huis met de blauwe lampen langs, dan bij het zesde schuimpje weer naar links, dan doorrijden tot de bocht en dan staan jullie daar te wachten? Oké, heb je opgeschreven Helen? Dat lukt wel denken wij, we gaan nu in de Porsche en komen heel snel naar jullie toe racen met de staf goed? Blijven wachten hoor anders vinden we jullie niet.”

En weg waren ze, JaNee riep nog ‘ik kijk een andere keer naar ons nieuwe huis goed? Ik ben wel heel benieuwd hoor maar Sinterklaas heeft ons nodig nu, die kan niet zonder zijn staf, dat snap je wel toch?” Ja, natuurlijk snap ik dat, dat huis staat er ook nog wel als Sinterklaas weer terug gaat naar Spanje en het is ook heel leuk om JaNee weer zo blij te zien, is ze toch een echte hulppiet….