Sinterklaas heeft het Mees en JaNee toch verteld hoorde ik gisteravond, het was het eerste wat ze zeiden toen ze terugkwamen ‘Sinterklaas is helemaal niet vergeeteriger dan eerst hoor Helen, we hebben het hem gevraagd, gezegd dat we ons een beetje zorgen om hem maken omdat ie ineens vanalles vergeet en dat we bang waren dat hij ook zou vergeten hoe hij terug moet naar Spanje en toen begon hij te lachen en de pieten die erbij waren ook, zo hard dat Sinterklaas zijn baard er helemaal van in de war ging en toen snapte ik het ineens; Sinterklaas had ons voor de gek gehouwen, ja, hij had gewoon gedáán alsof hij alles vergat omdat wij dan met de Porsche konden rijden, ik snapte het gewoon ineens, ja, en was wel blij ook want dan is er dus niks met Sintje en zijn de pieten ook niet ineens raar geworden dus ik heb het hem gewoon gevraagd: heb jij ons misschien een beetje voor de gek gehouden Sintje? En toen zei hij ja, ja dat had ie gedaan omdat hij graag wilde dat ik me een goeie hulppiet zou voelen. Is eigenlijk wel lief hè dus ik ben ook helemaal niet boos, nee, ik moest er wel om lachen ook want ik dacht dus echt dat Sinterklaasje ziek geworden was ofzo.”

Maar je vindt het niet erg dus? vroeg ik “Nee, helemaal niet erg, wij vonden het leuk dat we Sintje helpen konden hè, ja, het was lollig en hartstikke gezellig dus helemaal niet erg, of wel Mees?”

Mees vond het ook niet erg, grap of niet ze was nog nooit zoveel en zo dichtbij Sinterklaas geweest dus Mees vond het allemaal wel prima, die had de tijd van haar leven gehad en zou het zó weer doen.

“O ja” zei JaNee “Sinterklaas zei dat hij met jou had gebeld en dat wij en jij morgenavond naar de boot moeten komen en dat gaat gewoon door, ookal weten we het nu van die grap al, ja, hij vindt het nu weer zielig voor jou als jij dan ineens niet meer mee mag dus jij mag ook komen. ” Nou gelukkig maar, ik zag mijn afspraak met Sinterklaas al in het water vallen….

Eigenlijk hadden we niet gedacht dat Sinterklaas vandaag nog zou bellen maar niks was minder waar want al heel vroeg vanmorgen ging de telefoon, hoofdpiet had nu echt de hulp van JaNee en Mees nodig want het zal je niet zijn ontgaan dat het vandaag stormt en dan is het natuurlijk geen pretje om te paard naar buiten te moeten. Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij dat toch gewoon doet maar vandaag was een beschikbare Porsche wel heel handig om alles wat weg kan waaien in te vervoeren. Dus zijn JaNee en Mees vandaag de hele dag op pad om niet de vergeten zaken maar de zaken die weg zouden kunnen waaien voordat Sinterklaas op alle plaatsen waar hij vandaag moet zijn aankomt. Vandaag is het geen grap, vandaag is het echt…