Vandaag is het mooi weer hè? Ja, geen regen en wel zon dus ik wilde buitenspelen en daar zag ik Mo, die wilde ook buitenspelen met zijn strandbal. Ja, die heeft ie, zo’n grote rood met witte die je op moet blazen, ken je dat? Zo’n opblaasbal? Is leuk hè? Als je die tegen je aan krijgt doet het geen zeer, nee, dat is gewoon een bal met lucht.

We gingen doen dat de bal niet op de grond mocht komen, nee, als ie bij de grond kwam moesten we hem omhoog slaan want een strandbal kan zo lek hè, ja, als een strandbal op de prikkels valt of op iets anders scherps dan is ie lek, net als een ballon, alleen knalt een strandbal niet als een ballon, nee, een strandbal zegt gewoon ‘pssssssssttttttttttt’ en dan gaat de lucht er uit en dan wordt ie weer plat, is het niet meer een bal. En dat was best moeilijk, dat ie niet op de grond mocht dus toen gingen we naar de tuin, in de tuin zijn geen prikkels bij ons dus daar kon ie ook niet op vallen en de grond is zacht dus daar kon ie ook niet lek gaan.

In onze tuin is een vijver, wist je dat? Ja, is zo, wij hebben een vijver en in die vijver zitten vissen, een heleboel, die geef ik ook altijd te eten, die vissen, van die korreltjes met kleurtjes, die vinden ze lekker en die gooi ik dan in het water en dan komen de vissen naar boven, om ze op te eten, die slurpen ze zo naar binnen, heb je dat wel eens gezien? Ja, zo doen vissen dat hè?

Toen gingen we dus in de tuin de bal in de lucht houden, ja, ging heel goed, de tuin is ook kleiner hè dan de straat dus we konden ook makkelijker bij de bal, hoefden niet zo ver te rennen steeds en toen kwam er ineens wind en die blies tegen de bal aan, dat was grappig want dat maakte het wel lekker spannend, ja, moesten we beter kijken welke kant de bal op ging. Ja, de wind ging gewoon met ons meespelen, had ie zin in denk ik. En toen ging de wind ineens heel hard blazen en kwam de bal in de vijver. Ja, gewoon midden in de vijver, waar Mo en ik er niet bij konden. Hadden we ineens geen spelletje meer….

Maar toen bedacht Mo een nieuw spelletje, Mo is ook heel goed in spelletjes bedenken wist je dat? Ja, is zo, Mo kan dat ook goed. Die bedacht dat we de bal uit de vijver moesten redden, ja, dat we moesten proberen om de bal naar de kant te duwen en dat we hem dan weer konden pakken. Mo zag de hark staan, je weet wel daar kun je de tuin mee harken, met van die pinnetjes die dan in de grond gaan, zo’n rijtje met pinnetjes naast elkaar. Ja, die zag hij en daarmee wou hij de bal een duwtje geven, hij was er al bijna en toen bedacht ik ineens dat de bal daar misschien ook wel lek van zou gaan, van die pinnetjes hè, dat als je dan te hard op de bal komt dat er dan een gaatje in de bal komt en dan is ie lek. O ja, beter geen hark dus maar wel iets wat ook zo lang is als een hark en toen zagen we de bezem, daar zitten geen pinnetjes aan dus met de bezem zou het misschien wel lukken.

Da’s best moeilijk, duwen met een bezem, die heeft een lange steel hè, die zwabbert alle kanten op, ja, het lukte niet altijd om de bal de goeie kant op te duwen maar na wel 500 keer was ie toch in de buurt van de kant en toen heeft Mo zijn laarzen gepakt en is ie in de vijver gestapt, daar waar het niet zo diep is, bij de kant, ja…..En toen kon hij de bal weer pakken maar toen hadden we geen zin meer om weer met de bal te gaan spelen, toen zijn we naar de vissen gaan kijken.