Hoi, ik ben er weer, ik heb vorige week niet veel geschreven hè? Nee, dat kwam door de dobbelstenen en ook door andere spelletjes die ik nog gevonden heb in de kast. Ja, echt veel spelletjes heb ik gevonden en Helen vond het niet erg dat ik die allemaal wou bekijken want die is druk weer hè, ja, die is weer iets nieuws aan het maken ofzo, ik weet niet precies wat maar ze is er heel druk mee in ieder geval dus kon ik mooi rondneuzen in al haar kasten hè. En ik heb leuke dingen gevonden hè, ja, die heb echt een hoop doosjes enzo, doosjes waar dingetjes inzitten, plaatjes en kaartjes en boekjes en weer andere kaartjes en overal staat wat op.

Moet je kijken wat ik in een doosje vond, dat was een doosje, een heel mooi doosje en daar zaten allemaal foto’s in, ja foto’s van vanalles, d’r was een foto met een glas er op, en een foto met een raam, en eentje met een deur, en eentje met een boom. Niet foto’s die ze zelf heb gemaakt hè, nee want ik kende de boom op die foto niet hè, nee dat was er niet eentje uit ons bos, het was een andere boom. Het was een hele stapel, allemaal mooie foto’s maar waarom zitten die dan in een doosje hè, wat moet Helen met die foto’s hè? Dus dat heb ik even gevraagd, ja, ik vroeg gewoon ‘waarom heb jij deze foto’s?’ en toen wilde ze weten welke foto’s want ze heb meer doosjes met foto’s zegt ze. Dus ik liet deze foto’s zien en toen zei ze dat ze die foto’s had omdat je daar goed verhalen bij vertellen kan. Ja, of er op los fantaseren, dat kan ook, of omdat er misschien wel foto’s tussen zitten die je weer doen denken aan iets wat je ooit ergens heb gezien of gedaan of beleefd of hebt gedacht of hebt gevoeld, die je ergens aan herinneren dus of dat je allemaal nieuwe vragen krijgt bij een foto, dat je iets onderzoeken wilt of er meer van wilt weten enzo. Ja, dat kan allemaal hè als je naar een foto kijkt dus ik moest van haar naar de foto’s kijken en er een paar foto’s uithalen en toen ik dat had gedaan vroeg ze waarom ik die foto’s had gepakt en geen andere. Ja, hé dan moet je niet vragen of ik er een paar uit wil halen hè, ik haal deze er uit omdat ik die mooi vind of ze me ergens aan doen denken, dat moest toch?

En toen zei ze dus dat ik het ook helemaal goed gedaan had en dat ik deze foto’s had gepakt omdat ik daar wel iets over vertellen wil, foto’s waar ik niks over te vertellen heb had ik niet gepakt en daarom zijn het eigenlijk ook ‘praatfoto’s’. Ja grappig hè, we hebben kletsdobbelstenen en praatfoto’s!

Ik had de foto van de tijger gepakt want ik vind tijgers mooi, ja, die zijn ook in onze dierentuin, de dierentuin waar ik een abonnement op heb. Heb ik verteld toch? Niet? O, nou dan weet je het nu, ik heb een abonnement op de dierentuin en mag zo vaak gaan als ik wil, ja. En in onze dierentuin zijn dus tijgers, ook van zulke die op de foto staan, met strepen en mooi oranje ook. En meestal doen die tijgers helemaal niks, nee, die liggen bijna altijd te slapen hè, zijn echt luilakken hè maar als ze dan wakker worden dan rekken ze zich uit en dan gaan ze ook gapen en dan is het net als op deze foto, dan kun je de tanden zien en ook de tong en dan hebben ze echt een hele grote bek hè. Bij een beest mag je bek zeggen hè, een beest heb een bek, die heb geen mond, nee, de mond heet bij een beest een bek, maar tanden heten dan wel weer gewoon tanden dus die tanden zie je goed als ze gaan gapen hè. En weet je wanneer je die tanden ook ziet? Die zie je ook als ze gaan brullen, ja, als een tijger boos is dan brult ie, is echt herrie hoor wat ie dan maakt en dan kijkt ie ook helemaal niet meer lief. Nee tijgers zijn heel gevaarlijk eigenlijk hè, ja, zijn ze en daarom zitten ze in onze dierentuin ook achter heel dik glas, want ze zijn ook heel sterk wist je dat?

Maar deze tijger is aan het brullen zie je dat? En nou wil ik jou natuurlijk laten horen hoe dat dan is, wat je dan hoort enzo. Dus ik heb een filmpje gezocht en daar zijn 5 beesten aan het brullen en als je naar de plaatjes kijkt dan weet je ook welk beest je hoort, is een goed plan van mij hè? Nou, komt ie….

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept