“Wat is hij aardig hè JaNee? En wat vond ie het een goed plan hè? En wat grappig dat Sinterklaas ook in onze Porsche wou hè en die pieten dan, die maakten bijna ruzie om de Porsche, ja, en heb je die kunstjes gezien die zij er mee deden? Rijden op twee wielen en handstand in de Porsche en achterin gaan staan als hij rijdt, dat durf ik allemaal niet hoor. Ik vond het heel leuk en ben heel blij dat ik nou samen met jou hulppiet mag zijn voor ‘de vergeten zaken’, ja, zo zei Sinterklaas het toch, hulppieten voor de vergeten zaken? Wist jij dat hij zoveel vergeet?”

“Nee, wist ik niet, ik dacht altijd dat Sinterklaas overal aan denkt maar dat is niet zo hè, dat zeiden Marco en Peter en Juan en Heppie en Bingo en Hank en Harry en al die anderen ook al, dat Sinterklaas altijd vanalles vergeet en dat het heel handig is dat er dan zo’n snelle wagen is om het te brengen, dat was een heel goed idee van jou Mees, nou zijn we dus hulppieten voor de vergeten zaken, da’s belangrijk hè, we zijn belangrijke pieten nu want Sinterklaas vergeet dus wel eens zijn sokken aan te trekken en zijn bord leeg te eten en de lamp uit te doen en de wc door te trekken en het spelletje op te ruimen waar hij mee heeft gespeeld, hij vergeet ook wel eens om de hond uit te laten maar dat hoeven we niet te doen want die is nu niet bij en hij vergeet wel eens dat hij al een koekje gehad heeft en dat ie zijn pyjama aan moet doen als hij gaat slapen en hij vergeet wel eens zijn tanden te poetsen of zijn veters te strikken, strikken kan ik niet, jij? Anders geven we Sinterklaas wel schoenen zonder veters, heb ik gezien, die heeft ie ook en als hij dan met zijn veters zit geven we hem gewoon die andere schoenen, die zijn makkelijker. En hij vergeet ook wel eens zijn boek en zijn bril en zijn jas en soms ook zijn paard, eigenlijk vergeet ie wel veel hè, had jij dat gedacht?”

“Nee, ik niet maar de pieten zeiden ook dat zij ook altijd aan alles denken hè, zij doen denk ik wat Sinterklaas zelf vergeet, zij moeten dus ook vaak terugrennen om te pakken wat Sinterklaas vergeten is en doen dus ook het licht uit als Sinterklaas het vergeet, zij trekken de wc door en ruimen de spelletjes op en leggen de koekjes op een plank waar Sinterklaas er niet bij kan, dat ie ook niet per ongeluk nog meer koekjes eten kan. Best handig hè, als je pieten hebt? Maar er is er geen eentje voor de vergeten zaken dus want dat zijn wij en wij hebben geen paard maar een Porsche, tjonge, ik heb er echt zin in, ik hoop dat Sinterklaas veel vergeet, ja, dan hebben we het lekker druk en dan zijn we echte hulppieten.”