JaNee is nog steeds niet terug, ze heeft niet goed geslapen bij Frank, ze heeft de hele nacht wakker gelegen. Frank trof haar vanmorgen al vroeg in de kamer aan en heeft een poos piano voor haar gespeeld. Dat kan hij goed. Frank is pianostemmer maar kan zelf ook goed met de piano overweg. Ik had gedacht dat ze dan wel weer terug zou komen maar nee hoor, ze belde me op dat ze niet goed geslapen had maar toch nog niet terug kwam want ze mocht met Frank mee naar een klus, hij moest een piano stemmen en ze wilde weten hoe dat dan gaat, ze was niet meer boos en zou wel terugkomen vandaag. Nou gelukkig……

Een uur geleden belde ze weer, ze kwam toch nog niet want Frank moest naar het concertgebouw, ja, een meneer, ze dacht dat hij Wibi heette maar dat wist ze niet zeker, had Frank gebeld dat zijn piano raar deed en die moest het vanavond doen want dan kwamen er veel mensen naar hem luisteren. Wibi kan héél goed piano spelen had Frank gezegd en zijn piano moet het altijd goed doen dus daar moest Frank echt naartoe, als ze wilde mocht ze mee en dat wilde ze wel graag. Ze is nog nooit in het concertgebouw geweest en Frank had gezegd dat ze daar concerten geven. Wat een concert dan was wist ze nog steeds niet maar daar kwam ze dan vandaag wel achter. Het kon wel laat worden dus dan bleef ze nog een nachtje bij Frank slapen, of dat goed was? Ehhhh ja, dat is wel goed, maar je komt dus morgen? Ja, ze kwam morgen terug.

Toen ze had opgehangen dacht ik “Tja, wat moet ik dan met dat grote pak wat nu in het magazijn staat en daar de hele boel blokkeert, ik kan er niet voor of achteruit, er kan niks uit en niks meer in, dat pak moet echt uitgepakt worden, dan is het maar geen verrassing met een strik er omheen.” Ik heb de verrassing dus uitgepakt en mee naar boven genomen zodat ze hem daar kan zien als ze morgen terugkomt.

Jip en Mo reageerden gelijk toen ze de verrassing zagen “Jee, da’s cool! Is dat een echte? Mogen we eens kijken?” Ja natuurlijk, kom maar kijken JaNee is er toch niet nu dus probeer hem maar uit. “Ja, wij zullen wel even kijken hoe die werkt dan kunnen we dat morgen mooi aan JaNee zeggen en dan weet die het ook!” Dat lijkt me een goed plan. Met zijn tweeën in de Porsche, dat gaat hartstikke goed zoals je ziet en ze hebben samen alle knopjes uitgeprobeerd, gekeken waar alles zit, het dashboard bestudeerd en gezien dat er zelfs echte lampen en echte muziek in zit. “Het wordt nog leuker” zei ik “want deze kan echt rijden, je kunt zelf het gaspedaal intrappen maar ik kan het ook met de afstandbediening doen en dan gaat ie ook rijden.” Dat kon ik nog niet laten zien want de accu moest eerst worden opgeladen maar morgen is die wel vol en dan mogen ze van JaNee vast een proefritje maken, JaNee is over het algemeen niet zo dat alles van haar ook alleen maar van haar is dus die wil haar Porsche vast delen, zeker weten doe ik het niet maar daar komen we morgen dan wel achter.

Mo en Jip vinden het vooralsnog helemaal niet erg dat de Porsche nog niet rijdt, die vinden hem sowieso stoer en willen er sowieso inzitten, ze zien er wel stoer uit hè, zo samen in de Porsche?

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.