Hoi, ik ben bij mijn plantjes aan het kijken. Ja, want ik wil weten hoe een plantje groeit, ja, want ik zie altijd alleen maar het stuk dat boven de grond zit maar daar zit nog wat onder hè? Ja, onder de grond zitten de wortels en dat zie ik altijd alleen maar als ik ga graven in de tuin, dan zie ik de wortels van een plantje of van een boom maar hoe gaat dat dan? Dat wilde ik weten en toen bedacht Helen dat ik dat kan zien als ik zaadjes in een bakje stop met glas ervoor, ja, dat ik er doorheen kan kijken en kan zien hoe wortels van een plant groeien. Dat vond ik wel een goed idee eigenlijk wel dus toen ging ik zaadjes zoeken van plantjes die ik dan nog wel in de tuin wil.

En daarna heb ik elke dag gekeken of ik al wat zag, of er al iets groeien ging. Mijn bakje stond buiten dus als er geen regen kwam gaf ik de zaadjes water en toen begonnen ze te groeien. En nu is er al iets te zien, daar heb ik een filmpje van gemaakt:

Ik heb nou dus gezien dat de zonnebloem wortels krijgt en hoe die er uit zien. Maar zien alle wortels er altijd hetzelfde uit? Dat wil ik dan dus ook weten dus ik heb samen met Helen gezocht op internet, moet je kijken wat ik gevonden heb:

Zie je dat? De wortels zijn niet hetzelfde, wortels zijn net als plantjes: ze zijn allemaal anders. Sommige hebben veel dunne en korte wortels en andere hebben weer lange en dikke wortels en er zijn er ook die dikke en dunne wortels hebben of die wortels hebben die er uitzien als steeltjes met haren. Grappig hè? Als de zonnebloemen groot genoeg zijn om in de tuin te zetten dan ga ik weer wat andere zaadjes in mijn bakje doen en kijken welke wortels daar dan bij horen.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.