Een half uur geleden ontving ik een whats app met deze foto en de mededeling “bel me”. Raar, waarom belt JaNee niet zelf? Blijven ze toch langer weg? Wat is er aan de hand? Ik belde haar dus terug en het eerste wat ze vroeg was “weet jij waar we zijn? We hebben ‘do a deer’ ingetoetst in de tovertomtom en die bracht ons hier naartoe.” O, dat moet dan het centraal station in Antwerpen zijn, zei ik, mooi gebouw hè? “Ja, heel mooi en ze hebben hier ook dat filmpje gemaakt met ‘do a deer’ hè en dat vinden wij een leuk filmpje dus daarom gingen we hier naartoe maar nu hebben we een probleem, want de Porsche doet raar, ik weet niet wat ie heeft maar hij rijdt niet meer goed en ik weet niet of hij ons nog wel naar huis wil brengen dus nu willen we met de trein komen maar dan moeten we de Porsche hier laten staan want die mag niet mee in de trein. Kan jij die dan op gaan halen een keertje op het  ‘do a deer station’?”

Ok, de Porsche doet het dus niet meer maar waarom belde JaNee dan niet zelf? “Ons beltegoed is ook op, ja, we hebben gisteren een beetje teveel mensen gebeld om te vertellen dat we weer naar huis kwamen denk ik en daarom konden we jou niet meer bellen en we mochten wel bellen met de telefoon van een mevrouw die ons herkend had maar we dachten dat je daar heel erg van zou schrikken, dat verwacht je natuurlijk niet, dus daarom hebben we maar een berichtje gestuurd. Er zijn veel mensen die ons hier kennen hè, ja, heel veel en die willen ons ook allemaal wel helpen enzo maar we willen toch even met jou overleggen want we hebben een hoop spullen en moeten we die dan in de Porsche achterlaten? Of zullen we vragen of we de Porsche bij iemand in de garage mogen zetten? Er is iemand die zegt dat dat mag in zijn garage, zullen we dat doen?”

O, dat is aardig maar Antwerpen is helemaal niet zo heel ver weg en ik vind het geen probleem om jullie te komen halen op het ‘do a deer-station’ hoor, dan nemen we de Porsche gelijk mee want die past best achter in de bus en als we een beetje proppen dan kunnen de andere spullen er ook nog wel bij. Ik moet natuurlijk wel gewoon over de weg rijden maar mijn tomtom zegt dat ik over ongeveer 2 uurtjes bij jullie kan zijn. Ik weet dat er naast het station een dierentuin is dus als jullie daar nou eens naartoe gaan dan hoeven jullie je ook niet te vervelen.

“We vervelen ons ook niet hoor maar de dierentuin is wel leuk natuurlijk dus dat gaan we dan doen, dan gaan wij naar de dierentuin, kijken of ze ook ijsberen hebben en dan moet jij bellen als je er bijna bent, dan gaan we weer terug naar het station om op jou te wachten, is dat een goed plan?” Ja, dat vind ik een goed plan, dat doen we dan zo.

“We zijn wel een beetje verdrietig nu want we hadden je eigenlijk willen verrassen vandaag” zei JaNee ineens “hadden ineens voor je neus willen staan en helemaal zelf terug willen komen, zonder hulp en dat gaat dan nu niet meer hè? Nou is het toch niet helemaal gelukt.” Hoezo is het nu toch niet helemaal gelukt? Het is toch hartstikke goed gegaan? Jullie zijn bijna een maand weg geweest zonder mijn hulp, hebben alles zelf opgelost, zijn de wereld rond gereden met zijn drieën en staan nu op station Antwerpen, zijn al bijna thuis en zijn nu zo slim om hulp te vragen, dan is er toch niks mislukt? Jullie kunnen nu in de trein stappen en het laatste stukje ook zelf doen, of Koos bellen van de wegenwacht om de auto te laten maken en misschien lukt het dan om met de Porsche naar huis te komen. Als het niet lukt haal ik de Porsche alsnog op maar waarom zo moeilijk doen als ik jullie ook gewoon kan komen halen, dat graag doe omdat ik jullie heb gemist en jullie heel graag weer wil zien, het geen probleem vind om nu naar jullie toe te rijden? Laat mij dit gewoon voor jullie doen, ik ben toch wel verrast als ik jullie weer zie, ben toch wel blij, ben toch wel trots en doe dit niet omdat ik denk dat het jullie anders niet lukt, natuurlijk lukt het jullie maar ik wil gewoon niet langer wachten dus ik kom jullie halen.

En dus ben ik nu onderweg naar Antwerpen….naar het ‘do a deer-station’. Waarom dat station die naam gekregen heeft? Nou hierom:

Geweldig hè, zo’n fantastische plek voor een flashmob, dat zouden ze op elk station moeten doen en natuurlijk precies op de dagen dat jij wilt reizen want dit zijn toch wel echt cadeautjes, iedereen wordt er vrolijk van.  Ik ben blij dat dit het station is waar ik JaNee, Jip en Mo op mag gaan halen en vind het een prachtige plek om hun reis af te sluiten.

 

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.