Ken je dat? Dat je zin heb om te spelen dat je iemand anders bent? Is leuk hè? Ja, daar hadden wij ook zin in, Mees en ik. Ja, wij hadden zin om te spelen dat we politie waren. Ja, Mees wou politie zijn en ik eigenlijk ook maar we hadden maar één zo’n pet van de politie dus toen heb ik de helm van de brandweer opgezet. Ja, want die helpen ook hè, ja, de brandweer is niet alleen maar voor brand, nee, die helpen ook als er poezen in de boom zitten, ja, of als er bomen omgevallen zijn op de weg, ja, of als mensen opgesloten zitten enzo, ja, en ze helpen ook de politie dus het kon best die helm. Ja, we speelden gewoon dat ik Mees ging helpen, ook een beetje politie ging zijn en dat ik dan zou rijden, in de Porsche ja, want dat kan ik gewoon beter als Mees hè.

Dus toen gingen we rondrijden, ja, en Mees had het stopbord meegenomen en als we iets zagen waar we iemand voor moesten laten stoppen dan liet Mees de rode kant zien, ja, dan weet je dat je stoppen moet hè. Rood is stoppen en groen is doorlopen. We hebben een meneer laten stoppen, ja, die had zijn broodzakje gewoon op de straat gegooid, dat vonden wij niet goed, nee, dan wordt het een rommel overal dus wij hebben die meneer laten stoppen en gezegd dat hij zijn zakje in de prullenbak moest gooien, ja. We hebben ook gezegd waar een prullenbak was want dat wist die meneer niet natuurlijk, nee, anders had ie het niet op de straat gegooid denk ik, wij zijn met hem meegegaan naar de prullenbak, dat ie niet verdwalen kon. En toen hebben we ook een snoeppapiertje van een lollie gevonden, ja, die was een jongetje verloren, ja, we zagen een jongetje met een lollie, die was dat papiertje vast verloren dus die hebben we naar hem teruggebracht.

En we hebben ook auto’s laten stoppen, ja, we zijn met de Porsche op de weg gaan staan en toen heb Mees het bord omhoog gedaan en toen heb ik geroepen dat de auto’s moesten stoppen want er was een eend die wou oversteken, ja, die wou naar de vijver toe en die was aan de andere kant van de weg. En er reden allemaal auto’s op de weg dus toen kon de eend niet oversteken, nee, dat wou ie wel proberen maar toen reed er bijna een auto over hem heen en dat is zielig hè, ja, dan is de eend plat dus daarom hebben we de eend even geholpen, ja, dat ie fijn naar de vijver kon en daar kon zwemmen.

Ja, en toen belde Helen, ja, die was met Mo in het bos, ja, wij hebben vakantie hè en Mo wou eikeltjes zoeken. En toen had ie een hele hoge boom gezien en daar kon hij wel inklimmen dacht hij. En dat kon hij ook, was helemaal niet zo moeilijk zei hij maar toen zat ie op een hele hoge tak en toen dors hij niet meer naar beneden, nee, toen vond ie het ineens heel eng en toen heb Helen ons gebeld, ja, of wij even konden komen helpen, even een lange trap konden gaan halen en die naar Mo konden brengen. Nou dat wilden wij wel natuurlijk, ja, want wij waren van de brandweer en de politie hè, ja, en wij gingen Mo redden uit de boom en dat was heel belangrijk dus toen hebben we onze zwaailicht aangedaan en hebben we heel hard TA DUU TA DUU TA DUU geroepen, ja, dan weet iedereen dat je van de politie bent hè en dat je aan de kant moet gaan.

En toen zijn we naar Mo gegaan, ja, met een touw, ja, en toen hebben we het touw over de tak gegooid en toen kon Mo weer naar beneden klimmen. Ja en toen hadden we zin in chocolademelk, toen hadden we wel genoeg politie gespeeld.

En morgen gaan we weer politie spelen, ja, want we willen ook nog bekeuringen gaan geven, ja, niet echte maar voor de nep, ja maar we moeten eerst bedenken waar we allemaal bekeuringen voor gaan geven. Weet jij iets? Waar zou jij wel een bekeuring voor willen geven?  Wij hebben al bedacht dat we wel een bekeuring willen geven aan iedereen die chaggerijnig is, ja, en aan mensen die voordringen bij de kassa, ken je dat? Ja, daar willen wij wel bekeuringen voor gaan geven. En jij? Waar wil jij wel een bekeuring voor geven?