Ik kom vandaag maar eventjes want ik ben druk met bouwen. Ja, ik mag vandaag bij JoePPie  spelen want die heeft héél veel speelgoed en ik mag het allemaal uitproberen zegt hij. Ja mag ik want JoePPie vindt mij aardig zegt ie en omdat hij mij aardig vindt mag ik dus komen spelen, zo vaak als ik wil en dan mag ik zelf kiezen waar ik mee spelen wil. Ik heb nu voor de constructie gekozen, ken je dat? Constructie? Dat is dat je allemaal losse stukken hebt die in elkaar passen en er dan iets nieuws is, een huis of een vliegtuig, of een auto, of een kasteel. Ja, dat kan allemaal met de constructie hè. Ik heb een huis gebouwd, een huis met een dak, en een deur, en een raam wat open kan en een schuurtje er naast en een gang waar ik doorheen kan kruipen. Ja, heb ik allemaal gedaan, bijna zelf, ben maar een klein beetje geholpen, alleen met het dak want dat was te hoog, dat lukte me niet zelf maar de rest wel want het zijn allemaal vierkanten en die passen in elkaar, ja.

Die moet je eerst naast elkaar leggen en dan moet je duwen, en dan hoor je ‘klik’ en dan zit ie vast. Ja, JoePPie heeft me laten zien hoe het moet en toen kon ik het zelf. Uit mekaar halen lukt me niet maar dat hoeft ook niet zegt ie, dat doet hij wel als ik weer naar huis ben, ik hoef alleen maar te bouwen. Ja. En bouwen is leuk hè? Vind ik wel.

Dus nu heb ik gele, en groene, en blauwe en rode stukken, vierkanten en driehoeken en met de vierkanten kan ik muren maken en met de driehoeken maak ik torentjes, ja, en als ik een vliegtuig ga maken dan zijn de driehoeken voor de voorkant, voor waar het vliegtuig begint, dat heb ik al bedacht. Ik had me net opgesloten in mijn huis, ja, zat ik er ineens in en was alles dicht, moest ik eerst een raam open maken om er weer uit te klimmen. Ja, want als ik er in blijf zitten kan ik niet verder bouwen hè en dat wil ik wel want ik wil het huis nog groter maken, ja, dat er ook een vriendje bij past enzo en dan ga ik ook stoeltjes maken van de constructie of een tafel. JoePPie heeft me plaatjes laten zien van wat hij er allemaal al van gebouwd heeft en dat is veel, ja, echt veel, dat kan dus ook allemaal met deze constructie.

Is leuk hè als er plaatjes bij zitten van wat je allemaal bouwen kan, dan kan je dat na gaan bouwen, hoef je het niet allemaal zelf te bedenken, ja, is echt leuk! Maar ik ga nu verder want anders komt mijn huis niet af en dat wil ik aan Helen laten zien als ze me straks op komt halen.