In “JaNee babbelt…” neemt JaNee je mee naar de wereld van de handpop als pedagogisch hulpmiddel. Ze laat je stap voor stap zien hoe een handpop uitgroeit tot een geloofwaardig en veelzijdig karakter. Een karakter wat vervolgens elk onderwerp bespreekbaar kan maken en elk thema, elke leerinhoud en elke activiteit aan zou kunnen bieden.

JaNee vult een bijna 2 uur durende DVD met de belangrijkste basisvaardigheden die nodig zijn om van een handpop een pedagogisch hulpmiddel te maken en doet dat op geheel eigen wijze. Al babbelend demonstreert ze niet alleen de basisvaardigheden maar geeft ze ook een goed beeld van ‘de babbelmethode” die de pop zo toegankelijk en laagdrempelig maakt voor kinderen.

Het pedagogische hulpmiddel krijgt een gezicht

Deze film is gemaakt naar aanleiding van een aantal veelgestelde vragen die we krijgen en verzoeken uit de praktijk om het werken met de handpop concreet te maken door middel van bewegend beeldmateriaal. Deze film vervangt de handleidingen en de workshops niet, maar moet vooral gezien worden als aanvulling. Een uitwerking van basisvaardigheden in beeld, bedoeld om je eigen avontuur met de pop starten, te ondersteunen en op gang te houden. Maar deze film is ook gemaakt om een aantal misvattingen over de handpop uit de wereld te helpen. Want moeilijk is het niet, het gaat vooral om een manier van denken en die manier van denken via de handpop naar buiten brengen.