Moet je kijken, ik heb weer een brief van Jenny gekregen, dat is mijn penvriendin, weet je nog? Die schrijft me brieven en dan schrijf ik in mijn blog weer terug, zo doen we dat. Leuk hè?

Jenny is aan het oefenen met knippen schrijft ze, ja, niet makkelijke dingen maar gelijk moeilijke dingen hè, rondjes en driehoekjes en vierkantjes knippen en dat gaat nog niet zo goed zegt ze. Maar dat is ook hartstikke moeilijk als je nog niet goed knippen kan hè, ja, want dan moet je het papier vasthouden en ook de schaar en dan moet je knippen en ook gelijk het papier draaien want anders krijg je geen rondje, of driehoekje, of vierkantje. Ja, dan moeten je ogen en je handen allebei tegelijk denken en doen hè en dat lukt niet gelijk. Ik kan al best wel goed knippen maar dat ging niet gelijk hè, nee, ik heb ook heel veel dingen geknipt die helemaal mislukt waren, ja, en rare vierkantjes gemaakt en rondjes die helemaal niet rond waren maar dan zei ik gewoon dat ik aan het oefenen was met het knippen van een eitje want een eitje ging beter dan een rondje bij mij, nog steeds wel eigenlijk.

En weet je wat Jenny ook schrijft? Ze schrijft dat ze een doos heb gemaakt voor mijn brieven, ja, om mijn brieven in te bewaren en daarvoor wou ze een mooie doos. Niet een gewone bruine doos, nee, een vrolijke doos wou ze en die heb ze gemaakt van een schoenendoos met een mooi papiertje er om heen, je weet wel, zo’n papiertje waar je ook kadootjes in doet, dan kun je van een saaie doos een mooie doos maken hè, ik vind dat slim van Jenny en dat zei ik dus tegen mijn vriendin Mees.

En toen kreeg Mees een idee, ja, die wou ook een mooie doos maken, ja, die wou een mooie doos om al haar vragen in te bewaren, ja, vragen waar ze nog geen antwoord op weet. Ken je dat? Dat er dingen zijn die je nog niet weet en die je nog wil vragen of waar je nog een antwoord op moet zoeken? Ja, dat zijn er veel hè, elke dag komen er wel weer nieuwe vragen en sommige vragen vergeet ik ook vaak weer en dat heb Mees dus ook dus die zei dat ze een doos wilde maken voor alle vragen die ze nog heeft. Slim hè? En Mees zegt dat mijn vragen ook wel in de doos mogen, ja, dat het een grote doos is en daar kunnen mijn vragen ook best in. Dus Mees ging ook een doos maken, ja, ook eentje met een mooi papiertje er om heen, Helen moest een papier maken dat je kunt zien wat er in de doos zit en dat moest dan op de doos worden geplakt, dus Helen maakte een papier met daarop een ? want dat is voor vragen hè, ja, dat is een vraagteken en daar kun je dan aan zien dat er vragen in de doos zitten.

Kijk, hier is de doos van Mees, hij is al bijna klaar en toen kwam Nino er ook bij. Ja, die wou weten wat Mees aan het doen was. Mees moest nog een gat in de doos maken, ja, want haar vragen-doos heeft geen deksel en dan kan er niks in hè, dus er moet een gat in, een brievenbus-gat, dan kunnen alle vragen door de brievenbus gegooid worden.

We weten alleen nog niet hoe de vragen dan weer uit de doos moeten, nee, dat moeten we even aan Helen vragen, die weet dat misschien wel want nou zit de doos al helemaal ingepakt, nou kan ie nergens meer open.

Dus nu heb Jenny een brievendoos en wij hebben een vragendoos, allebei fijn hè, ik kan ook nog wel een knutseldoos maken, en een doos voor mijn stenen, en een doos voor mijn foto’s, en een vakantiedoos en eentje voor de brieven van Jenny en alle kaartjes die ik krijg natuurlijk, ja, ik denk dat ik nog veel meer dozen ga maken.

Jenny zegt ook dat ze nu bijna vakantie heb maar dat ze niet met vakantie gaat, niet weg met de tent ofzo. Ik heb ook bijna vakantie maar ik weet waar ik naartoe ga al, naar allemaal verschillende plaatsen, ja, naar allemaal plaatsen waar ik vragen over heb en dan ga ik daar op zoek naar antwoorden op mijn vragen. Ik zal wel een lijstje maken waar ik allemaal vragen over heb, goed? Dan zet ik die hier neer en als jij dan ook nog vragen heb waar ik antwoorden op zoeken kan dan zet je die er gewoon bij en dan ga ik voor jou zoeken naar het antwoord. Is dat geen goed idee?