Ik heb je gezegd hè dat ik op het feestje van Willem Alexander mag komen? Is zo, ik mag komen op het feestje in het paleis als Willem Alexander koning is geworden. Hij moet eerst overdag allemaal dingen doen, met de boot door de grachten varen, heel veel mensen handjes schudden, heel lang op zijn billen zitten en luisteren, hij moet de kroon krijgen van Beatrix en natuurlijk ook een nieuwe jas, zo’n lange met rood want die hebben echte koningen altijd aan hè. Ja, krijgt Willem Alexander dus ook en ben ik allemaal niet bij.

Nee, Willem zei (ik mag hem Willem noemen, echt waar!) “Ik vind het heel gezellig als je erbij bent JaNee maar ik denk eigenlijk dat je er niks aan zult vinden en heel veel vragen zult willen stellen over alle moeilijke woorden die er dan gezegd worden, over wie iedereen is, wat die allemaal doen, waarom het allemaal zo moeilijk moet, waarom het zo lang moet duren, of iedereen het echt leuk vind of maar doet alsof, of al die mensen echt zo lang hun pies op kunnen houden, jij zou aan iedereen met een hoed of een bril vragen of jij die ook eens mag passen en je rot voelen omdat je dan helemaal niks mag zeggen. Want dat kan dan niet, dat vind ik zelf al moeilijk maar voor jou is dat nog veel moeilijker en op de dag dat ik koning word zijn er ook allemaal mensen van de televisie, de radio en de krant en je weet hoe die zijn hè? Ik wil niet dat die allemaal bovenop je springen, op mijn feest is het veel leuker voor jou en kun je gewoon jezelf zijn zonder op elk woord wat je zegt te hoeven letten.”

Da’s lief hè, dat ie dat zegt? Ja, want het is wel zo denk ik, dat ik niet zo lang stil kan zitten, me rot ga vervelen en al mijn vragen zal willen stellen. En van die hoedjes heeft ie ook goed gezien wel want ik ben gek op hoeden en wil ze altijd allemaal passen. Is wel een echte vriend hè dat ie niet wil dat ik me rot ga voelen of dat anderen iets rots over me gaan zeggen of schrijven of zo? Ik vind het feest ook het leukst, lekker dansen, liedjes zingen en spelletjes doen op het paleis, daar hebben ze van die lange gangen, kun je lekker overheen glijen ook.

Maar nu ben ik aan het nadenken over een kado voor Willem want ik wil hem wel een grote verrassing geven, iets waar hij heel blij van wordt. Weet je wat ik heb bedacht? Misschien moet ik hem een ballenbak geven, eentje met allemaal oranje ballen er in, als hij dan zin heeft om te spelen in zijn pauze of als hij terug komt uit zijn werk dan kan hij daar mooi inspringen, samen met Amalia, Alexia en Ariane, of zich verstoppen onder de ballen, dat zij hem moeten zoeken. Ik denk dat hij die nog niet heeft, een ballenbak en als hij er zelf eentje heeft hoeft hij ook niet meer naar de Ikea om er daar in te spelen. Want een koning kan niet in de ballenbak bij Ikea spelen hè, dan komt ie ook weer in de krant en moet hij daarna weer ‘sorry, dat was dom’ zeggen. Maar als hij een eigen ballenbak heeft dan kan hij tóch in de ballenbak spelen zonder dat de krant het weet. Slim hè?

Wat denk jij, is een ballenbak een goed kado voor Willem Alexander? Denk jij dat hij daar blij van zal worden?