Moet je kijken……er is een pakje gekomen, een pakje voor mij. Kijk maar, mijn naam staat er op dus het is voor mij. Leuk! Ik vind pakjes krijgen altijd leuk, ja, als ik jarig ben vind ik dat leuk en als ik niet jarig ben vind ik dat ook leuk, ik vind het eigenlijk altijd leuk. Ik ben benieuwd van wie het is. Ik kan dat niet lezen dus dat moest Helen maar even zeggen en die zei dat het van JoePPie was, ja ken je die? Ikke wel, ja, ik speel altijd graag bij JoePPie, ja, die kom ik altijd tegen als we op een beurs zijn. Ja, dan ga ik altijd even bij Joeppie kijken en nou zijn we vrienden, ja, zo gaat dat. Ik mag daar altijd spelen met het zand, en met de klei en ik mag ook altijd bouwen met van die hele grote blokken dan, ja Joeppie heb echt veel om mee te spelen hè en ik mag dat altijd allemaal uitproberen, da’s lief hè, dat dat mag? Maar dat mag van Joeppie, daar is het voor zegt ie.

Ik ben benieuwd wat er in dit pakje zit dus ik ga het even uitpakken.

Oh, moet je kijken! Dat is handig! Ja, dat heb ik nodig hè in mijn eigen tuin, nou kan ik het zelf

 

Kijk, nou heb ik een schort, da’s handig hè als je in de tuin werkt, ja, dan word ik altijd hartstikke vies van het zand enzo maar nu dus niet meer want nu heb ik een schort voor in de tuin. Dat is fijn! En ik heb ook handschoenen nu, ja, voor als ik wil graven in de tuin, want dat kan nu ook hè, ja, want ik heb nu ook een eigen schepje, ja, eentje die niet te groot is voor mij, eentje waar ik echt mee scheppen kan. En die andere schep die is handig voor de bloembolletjes, ja, dan kan ik daar een gaatje mee maken in de grond en dat ga ik een beetje wiebelen met dat schepje en dan is er een mooi gaatje en daar kan dan het bolletje in, ja, héél handig.

En ik heb nou ook een eigen gieter, een kleine gieter, ja, daar lukt het wel mee, de plantjes water geven, dat kan ik nu wel zelf en hij heb ook helemaal de goeie kleur hè? Ja, nu heb Helen een grote groene gieter en ik een kleine groene gieter. En in het zakje zitten zaadjes zei Helen, die kan ik in de grond doen en dan groeien er plantjes uit. Dat ga ik doen hè, ja, bolletjes weet ik nu, dat heb ik gezien en nou wil ik ook dat er bloemetjes uit zaadjes gaan groeien en dat kan hè, want ik heb een eigen tuin en daar mag ik mijn eigen plantjes neerzetten.

En weet je wat ik ook handig vind? Die tas! Ja, daar kan ik mooi de dingen in doen die ik in de tuin vind en die ik bewaren wil of de dingen die ik vind en die ik weggooien wil, of de bolletjes als ik die weer ga planten en de gieter als ik die niet gebruik, ja, dan raak ik hem ook niet kwijt, dan hoef ik daar ook niet naar te zoeken. Ja en de schort en de handschoenen kunnen er ook in, echt leuk hè, dan hoef ik er nooit meer naar te zoeken. Ben ik echt blij mee, met deze tas, nou ben ik een echte tuinman hè, ja, nou heb ik mijn eigen tuindingen, nou is het helemaal echt.

Dank je wel JoePPie!