Moet je kijken, ik heb een brief gekregen, ja, van Jenny en van Noömi, die hoort bij Jenny. Ja, en die willen penvriendin met mij zijn, nou dat vind ik leuk, ja, want dan schrijf jij wat en dan schrijven zij terug, dat vind ik leuk ja.

Weet je wat ze schrijft? Ze schrijft dat zij ook een fleslampje heeft, ja, net als bij ons, van die flessen die licht geven in het donker, deze, weet je nog? Ja, die heb Jenny dus ook en ze heb ook lampionnen die ook licht in het donker geven zegt ze, ja, die ook zon nodig hebben en dan licht geven. En die lampionnen staan keileuk zegt ze. Wat is keileuk? vroeg ik aan Helen want dat ken ik niet, keileuk. Helen zegt dat Jenny uit Brabant komt, dat is ook in Nederland hè en daar zeggen ze keileuk en dat betekent dat het heel leuk, super leuk, helemaal te wauw is, keileuk is dialekt ofzo. Nou grappig, ik vind keileuk wel een leuk woord dus ik ga ook keileuk zeggen denk ik :)

Jenny heb ook een tuin schrijft ze en in die tuin hadden ze luizen, ja, luizen, dat zijn hele kleine beestjes, dat weet ik want die heb ik een keertje gezien, luizen zijn zo:

bladluizen

Ze zijn heel klein maar helemaal niet fijn want luizen vreten je planten op zegt Helen en dat wil je natuurlijk niet, nee, dan gaan al je plantjes dood. En dat was dus bij Jenny en ze schrijft dat Noömi’s mama toen andere beestjes heeft gekocht, ja, lieveheersbeestjes, niet grote maar ook kleine, larfjes, dat zijn baby-lieveheersbeestjes, ja die moeten nog lieveheersbeestje worden, kijk, dan zie je hoe dat gaat bij een lieveheersbeestje

en als ze uit het eitje komen en een larfje zijn dan moeten ze heel veel eten hè, ja, net als rupsje Nooitgenoeg, ken je die? Ja, want als ze niet genoeg eten dan worden ze niet groot en een larfje wil natuurlijk heel graag een heel mooi lieveheersbeestje worden hè, ja, dat snap ik wel want lieveheersbeestjes zijn heel mooi natuurlijk. En dus moet ie eten en weet je wat die eet? Het larfje eet bladluizen, ja, die beestjes die de plantjes dood maken dus, ja en dan gaan de luizen dus weg en dan heb je een heleboel lieveheersbeestjes in je tuin en ook nog eens allemaal bloemetjes die dan gewoon kunnen bloeien, ja want van lieveheersbeestjes gaan de plantjes niet dood, nee, die hebben de plant alleen maar geholpen. Ik wist dat helemaal niet, van die lieveheersbeestjes, jij wel? Ik vind het ook slim van die mama dat ze daar aan denkt! Is leuk hè dat Jenny dat dan aan mij schrijft want nou weet ik weer een beetje meer.

En weet je wat ze ook nog schrijft? Dat ze van verkleden houdt, ja, net als ik en er staat ook een foto bij van haar en Noömi, ja, dat ik weet wie dat zijn en hoe die er uit zien, ik vind het helemaal leuk, of ja……keileuk vind ik het.

Dus Jenny en Noömi, ik heb jullie brief echt gelezen en vind het heel leuk om penvriendinnen te zijn.