Ik heb een kadootje gekregen, van Helen, zomaar. Zat in een papiertje en ik wist echt niet wat het was, het was echt een verrassing. Weet je wat ik gekregen heb? Een tas! Eentje met allemaal kleurtjes, kijk, hier zie je hem, mooi hè?

En weet je wat helemaal leuk is? Hij is met oranje en dat is mijn lievelingskleur hè, weet je nog? “Waarom heb je een tas voor mij gekocht?” vroeg ik want ik heb nooit gezegd dat ik graag een tas wil en weet je wat ze zei? “Je krijgt deze tas van mij omdat jij, waar we ook zijn, altijd dingetjes vind die je bewaren wil, die je echt, echt, echt bewaren moet omdat ze zo mooi zijn en dat mag, dat moet je ook blijven doen maar ik hem geen zin om al die dingen voor je te moeten dragen. En daarom krijg je deze tas van mij, deze is helemaal perfect om al jouw schatten in te bewaren, dit is dus jouw nieuwe ‘schattentas’, goed plan van mij hè?”

Nou, ik vind het een superplan! Dat zou ik zelf nooit hebben bedacht maar ze heeft gelijk want er zijn wel heel veel dingen die ik bewaren wil. Steentjes die ik gevonden heb op straat, schelpen die ik op het strand gevonden heb, eikeltjes en kastanjes als ik in het bos ben, stukjes glas met een mooi kleurtje, kralen die geen ketting meer zijn, muntjes, snoeppapiertjes, dingetje die aan nieuwe kleren hangen, nou ja, je snapt het wel denk ik.

tasje1Eens kijken ín mijn nieuwe tas. O, ja hoor, die dingetjes passen er allemaal makkelijk in. De kraal van de ketting van oma Janna past er ook makkelijk in zie ik, oma Janna was heel erg lief maar nu is ze er niet meer, nu is ze dood. Maar ze heeft mij een kraal van haar ketting gegeven en elke keer als ik haar heel erg mis of heel erg verdrietig ben dan pak ik haar kraal en hou die vast. Dan is het net of ze toch nog een beetje bij me is en kan ik ook horen wat ze dan tegen me zou zeggen. Dat vind ik fijn. Er zitten vakjes in mijn tas dus de kraal doe ik in een apart vakje, het vakje met dingen die ik nooit kwijt wil raken en altijd wil bewaren. En daar doe ik dan de eerste knikker die ik gewonnen heb bij, die wil ik ook altijd bewaren, en er passen ook foto’s in zie ik.

Ja, ik ben echt blij met mijn nieuwe tas, mijn schattentas, die ga ik overal mee naar toe nemen want je weet nooit waar en wanneer je een schat tegenkomt hè, die kan zomaar ineens voor je voeten liggen en dan is het handig als je hem ergens in kunt stoppen. Heb jij ook zo’n tas of bewaar jij jouw schatten ergens anders?