Ik heb eieren gezocht, ja, dat is hè met Pasen, dat je dan naar eieren moet zoeken. Ja. Moest ik dus ook, Helen had 10 eieren verstopt, ze had ze geverfd en allemaal een nummer gegeven, ja, als ik ze dan zou tellen dan wist ik welke ik nog moest zoeken, handig hè?

En toen ging ik dus zoeken, in onze tuin, ja want daar lagen ze, alleen in onze tuin en 3 had ik er zo gevonden en die deed ik dan in mijn tuintas, dat was handig want daar pasten ze allemaal wel in. Eerst vond ik het ei met de 6, ja dat was een blauwe met een 6 er op en vlakbij die lag ei met nummer 5, dat was een oranje ei en toen vond ik ook het ei met de 0, dat was een groene. Die had ik al en toen moest ik nog verder gaan zoeken want 3 is nog geen 10, nee, er waren nog meer eitjes verstopt en die ging ik dus zoeken tussen de plantjes en onder de blaadjes van de plantjes en in bloempotten, ja, want daar kunnen ze dan allemaal verstopt zijn hè.

En toen ineens zag ik hem, dat was niet een ei, nee, ik had een kuikentje gevonden, die liep gewoon in onze tuin te piepen, kijk maar:

Ja, helemaal in z’n uppie, hoe kwam die daar nou hè, we hebben nooit kuikentjes in onze tuin en ook geen kip dus waar kwam ie dan vandaan hè? Helen wist het ook niet, die dacht dat het kuikentje misschien wel uit een ei gekomen was. Uit een ei? De eitjes die ik in mijn tasje had waren wel echt eitjes hè en geen kuikentjes maar ik had nog niet alle eitjes gevonden dus misschien kon ik dan nog wel meer kuikentjes vinden? Dan moest ik dus zoeken naar eitjes én naar kuikentjes.

Dus dat heb ik gedaan en ik heb nog meer eitjes gevonden en ook nog meer kuikentjes. Aan het eind had ik dit:

6 eitjes en 4 kuikentjes heb ik gevonden. Helen heb ook nog gezocht, die zei dat er nog 4 eitjes moesten zijn en als die er niet waren dat de kuikentjes dan uit een ei gekomen waren, maar zij vond ook geen eitjes meer dus ik denk, en zij denkt dat ook, dat er echt 4 kuikentjes uit 4 eitjes gekomen zijn. Misschien komen er nog wel meer kuikentjes uit de eitjes die ik heb gevonden.

Maar uit welke eitjes zijn ze nou gekomen hè, ja, weet jij welk nummer de eitjes hadden waar de kuikentjes in gezeten hebben, ikke niet….