Engel zou blijven hè als we een kerstboom hadden, en een echte grote kaars, en pinda’s voor de vogels en echte versiering en een kerststal en dat hebben we nu allemaal. Ja, ‘t is gelukt, dat hebben we mooi voor mekaar gekregen. Ik moest wachten op de ster had Engel gezegd en als de ster er was dan zou ze me vertellen over de stal, ja, het verhaal van de kerst, van Jozef en Maria en het kindje, ja. Dus toen ik de ster zag ben ik naar Engel gegaan en toen ik bij haar kwam toen zag ik al dat ze alle poppetjes uit de kerststal bij elkaar gezet had, mooi hè?

Maar ze waren er nog niet allemaal zei Engel, een paar waren er nog niet, die kwamen later pas, ja, later in het verhaal en toen dacht ik dat ze mij het verhaal wel zou gaan vertellen maar dat deed ze niet zei ze. Ik moest eerst alleen maar kijken, kijken naar alle poppetjes. Ik zag een babietje die in een soort bedje lag en ik zag een meneer en een mevrouw, ik denk dat dat Jozef en Maria zijn. Ik zag ook een heel lief schaap, waarom is dat schaap erbij Engel, wilde ik weten, is dat schaap van Jozef en Maria? En de koe, of is het geen koe? Was die ook van hun? Ik zie ook een ezel, wij hebben ook een ezel op onze kinderboerderij, wist je dat? Ja, die heet Lotje, heeft deze ezel ook een naam? En dat beest met dat rooie bij zijn bek, wat is dat?

En waar is de stal? Het gaat toch over een verhaal met een stal? Waar is de stal dan? Heb je die verstopt of paste die niet op de tafel erbij? En waarom waren Jozef en Maria eigenlijk in die stal, hadden ze geen huis, Maria ging toch een kindje krijgen? Waarom was dat dan in een stal? Wil je mij dat vertellen Engel?

Engel zei dat ze dat ging doen, morgen, dat ze me morgen het verhaal gaat vertellen en alles ook laat zien, dat ik al mijn vragen goed moet onthouden en nu alleen moet kijken. Nou dat wil ik wel want ik vind het wel hele mooie poppetjes, ik vind ze lief, jij niet?

JaNee

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.