Het was fijn om weer een paar dagen samen te zijn, bij te kletsen, op de bank te hangen, spelletjes te doen en ruzie te maken over hoe laat je nou eigenlijk naar bed toe moet. Het kan dan best vakantie zijn, als je moe bent moet je gewoon op tijd naar bed toe en JaNee, Jip en Mo waren moe dus niks lang opblijven maar gewoon om 8 uur slapen. En daar was JaNee het dus niet helemaal mee eens, die zei gapend en met een slaperig hoofd dat we nog best een film konden kijken, of nóg beter, dat we best met z’n allen buiten op de bank konden blijven liggen tot er sterren waren die we dan samen konden gaan tellen. Het had gekund maar ik vond dat geen goed plan en dus werd het gewoon om 8 uur naar bed.

Dat was ook nodig want ze waren echt moe, JaNee, Jip, Mo en Mees hebben bijna 3 dagen op de bank gelegen en raakten niet uitgepraat. Soms ging ik er even bij liggen en dan kroop JaNee bij mij op schoot om te vertellen wat ze allemaal gezien hebben. Niet alleen in de steden die ze bezocht hebben en waar ik je al over verteld heb maar ook over wat ze onderweg allemaal gezien hebben. Dat ze door de bergen gereisd zijn, sneeuw op de bergtoppen hebben gezien en dat sommige weggetjes best eng waren om te rijden omdat er zoveel bochten in zaten en ze dan aan de ene kant een berg zagen en aan de andere kant…..helemaal niks, ja, er was wel wat maar dat was veel lager, dat was een ravijn en dat was best eng geweest. En ze hadden ook velden vol met zonnebloemen gezien, net als een schilderij en velden met paarse bloemetjes die heel lekker hadden geroken en soms waren ze gestopt om even uit te rusten op zo’n mooie plek. Ze hadden een nachtje bij een boer in de schuur mogen slapen, op het hooi, vlakbij jonge geitjes die soms net als een echte baby klonken.

Want JaNee had natuurlijk bij Kim een echte baby gezien, ja, en die had ze ook de fles mogen geven, daar had ze liedjes voor gezongen en verhaaltjes tegen verteld. Het was een hele lieve baby zei ze, een hele vrolijke ook, eentje die heel veel lacht en ze waren vriendjes geworden. Kijk, hier zie je haar samen met de baby van Kim

Dat kun je goed zien hè, dat het een vrolijke baby is en dat ze vriendjes geworden zijn?

JaNee was blij dat ze zoveel leuke dingen kon doen deze vakantie maar ook blij dat ze een paar dagen uitrusten kon. Vanmorgen zijn ze weer vertrokken, ze zijn naar Denemarken onderweg, Jip heeft een plek gezien die hij wil bezoeken en JaNee en Mo wilden wel mee dus als het goed is horen we daar snel meer van.