Je vraagt je misschien af waar we zijn gebleven, het is al bijna een week stil in JaNee haar blog, zou er iets aan de hand zijn?

Nee hoor, er is niets aan de hand, we zijn alleen even aan het uitrusten van een heel druk jaar. JaNee wilde afgelopen week wel een heleboel vertellen hoor, die riep bij bijna alles wat ze zag ‘daar kan ik over schrijven hè, daar wil ik ook over schrijven, kom we gaan schrijven!’ maar helaas voor haar heeft ze daarvoor mijn handen nodig en ik wilde niet schrijven, niet omdat ik schrijven niet leuk vind want ik vind schrijven op JaNee haar blog toch wel één van de leukste dingen die er zijn, maar vooral omdat ik even uit wilde rusten, even een paar dagen niks doen, ken je dat? En voor JaNee zat er dus niks anders op dan ook maar even uit te rusten.

“Maar wat doe je dan, als je aan het uitrusten bent?’ wilde ze weten. Nou, dan slaap je uit totdat je wakker wordt, dan eet je rustig een boterhammetje, drink je rustig een kopje thee, heb je geen haast, ga je lekker op de bank liggen met een boek of om naar een muziekje te luisteren of om een film te kijken of doe je niks en kijk je vooral naar buiten naar de eekhoorntjes en de vogeltjes, als je zin hebt om te gaan wandelen dan ga je wandelen, als je zin hebt om te knutselen dan ga je knutselen, als je zin hebt om vooral in een stoel te hangen dan doe je dat, uitrusten is eigenlijk dat je even niks hoeft, dat je nergens naartoe moet en hele dagen lui mag zijn.

Nou, dat viel niet mee voor JaNee natuurlijk, want waarom moest ze uitrusten, ze was helemaal niet moe, ze had een heleboel plannetjes nog in haar hoofd, als we dan toch niks hoefden dan konden we ook wel naar de Efteling gaan, of naar de schaatsbaan, of naar de bioscoop, of met de Porsche ergens naartoe, of naar het strand gaan, of naar Ikea naar de ballenbak, of naar…… Ja, dat hadden we allemaal kunnen doen maar JaNee had de pech dat ik wél wilde uitrusten, helemaal geen zin had om waar dan ook naartoe te gaan, ik wilde vooral thuis zijn want 2013 is een druk jaar geweest, we hebben veel gedaan en tijdens de drukste periode van het jaar, in de Sinterklaastijd, was ons nieuwe huis klaar. Een beroerde timing voor, een verder, fantastisch moment, maar ja, er zijn factoren waar je weinig invloed op uit kunt oefenen en de afgelopen maand, je hebt het misschien ook wel aan het bloggen gemerkt, was zwaar, het was een beetje teveel tegelijk, aan de ene kant de drukte van de feestmaand en aan de andere kant verhuizen en weer een thuis creëren. Het is allemaal gelukt en daar ben ik heel blij mee en trots op maar om het komende jaar weer vol energie en vol nieuwe plannen van start te kunnen gaan moest er even een stop worden ingebouwd, een ‘even niks’ week.

Vandaag merk ik dat JaNee het principe van ‘even niks’ door begint te krijgen, vandaag is het eigenlijk voor het eerst dat ze vooral op de bank wil liggen. “Da’s eigenlijk best fijn, hè Helen, even niks…….ik ben nou al een hele tijd naar de vogeltjes aan het kijken, wist jij dat het ene vogeltjes, dat grote vogeltje steeds aan de pinda’s buiten aan het trekken is en dat die kleine vogeltjes met dat geel en blauw dat die steeds aan die bolletjes in een netje aan het trekken zijn? Ja, is zo, ze eten dus niet hetzelfde, daarom zitten er natuurlijk ook zoveel verschillende zaadjes in die zakken die jij altijd koopt, dat is omdat ze allemaal wat anders eten. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat niks doen samen met jou, ja, ik verveel me niet, ik ben gewoon lekker lui aan het zijn en een beetje aan het nadenken over de vragen in mijn hoofd enzo.”

Nou, dat belooft wat voor het komende jaar want dan blijven we natuurlijk bloggen en hopen we dat jij er ook weer bij bent om JaNee haar verhalen te lezen.