Menspoppen kunnen heel makkelijk een rol krijgen in elk denkbaar feest, het carnavalsfeest bijvoorbeeld…

Eén van de leukste dingen van de menspoppen is toch wel dat ze zo makkelijk verkleed kunnen worden en er op die manier elke keer weer anders uit kunnen zien, zich op de seizoenen kleden kunnen óf feestkleding aan kunnen trekken. Voor dit blog heb ik Mo, Mees, Jip en JaNee in carnavalskleding gehesen waarbij ze natuurlijk zelf mochten kiezen wat ze aan wilden trekken.

Het is niet altijd nodig om een heel kostuum te gebruiken, alleen een neus, een bril, een pruik of een pet kan ook al heel veel effect hebben. Wanneer je een grote menspop hebt, kun je pruiken, brillen, petten en neuzen gebruiken die voor volwassenen zijn gemaakt, die blijven veel beter zitten dan dezelfde attributen in een kindermaat. En dat is handig want in de volwassen maat zijn er heel veel van dit soort attributen verkrijgbaar.

 

Met neuzen, brillen, pruizen en petten kom je heel ver maar een echt kostuum kan natuurlijk ook. Grote menspoppen passen kinderkleding in maat 68-74, maar carnavalskleding is over het algemeen wat smal bij de hals en dus kopen we zelf altijd maat 80, dat valt wel wat oversized, maar ach…..dat mag best. Zowel carnavalskleding als kinderkleding heeft natuurlijk niet de handingangen waarmee u de handen van de pop kunt bespelen, die moet u er, indien gewenst, zelf in maken. Wat wel handig is, is als kleding elastiek bevat, vooral bij broekjes en rokjes is dat handig omdat de menspoppen geen echte taille hebben en kleding met elastiek blijft dan beter zitten.

Wij verkopen zelf geen feestkleding (dit blog schreef ik toen ik nog eigenaar was van Handpop.nl) en zijn ook niet van plan om dat te gaan doen, enerzijds omdat er te veel keuze is op dat gebied en anderzijds omdat we dat nooit voor de prijs van bijvoorbeeld het feestbeest aan kunnen gaan bieden. Ik maak wel graag foto’s van onze poppen in allerlei verschillende outfits en als het om feestkleding gaat dan bestellen we die kleding zelf vooral bij het feestbeest. Niet alleen de kleding, maar ook allerhande petten, neuzen, pruiken, brillen en andere leuke accessoires zijn in hun collectie opgenomen.

Hieronder nog de foto’s van Jip, Mo en Mees want die gaan dit jaar natuurlijk ook feest vieren en zijn nu al verschillende outfits aan het passen. Het gaat nog moeilijk worden denk ik….

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.