Moet je kijken, deze heb ik gevonden, ja, die lagen gewoon in onze tuin. Die zijn uit de bomen gevallen, dat hoor ik soms ook, ja, want sommige vallen op ons dak en dat kan je binnen goed horen. Ik wou ze gaan opruimen, bij elkaar vegen en dat in de vuilnisbak gooien maar toen ik goed keek zag ik dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Nee, er zijn grote, en kleine, en lange, en dunne denneappels, ja, die zijn allemaal anders. Denneappels is niet alleen van de herfst hè, nee, die vallen nu ook uit de bomen en moet je kijken, aan deze is geknabbeld:

Ja, dat doen eekhoorntjes hè, die pakken een denneappel en die knagen ze dan kapot, ja, want in de denneappel zitten zaadjes en die zaadjes vinden ze lekker, dus die eten ze er uit en dan gooien ze de denneappel weg. Geloof je dat niet? Nou kijk, hier kun je dat zien:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept

en hier kun je zien dat eekhoorntjes met denneappels gooien, daarom liggen er ook zoveel in onze tuin, ja, wij hebben veel eekhoorns hè en als die allemaal met denneappels gooien dan liggen er dus veel denneappels op de grond hè, kijk maar, zo doen ze dat:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy statement (EU).
I Accept

Snap je nou waarom er zoveel denneappels liggen bij ons?

Ik heb er goed naar gekeken en volgens mij zijn het er 5, ja, 5 verschillende hebben wij, kijk maar, ik heb er groepjes van gemaakt, die hetzelfde zijn bij elkaar gedaan enzo en dan heb ik 5 groepjes

toch? Of heb ik niet goed geteld?