Moet je kijken, ik heb hamsters……..van de Albert Heijn, ken je die? Die kun je sparen, die hamsters. Ja, Helen heb ze voor mij meegenomen, die kreeg ze bij de boodschappen zei ze en ze dacht dat ik ze wel leuk zou vinden. Nou dat is ook zo. Ik wist eerst niet wat het waren hè, nee, want ze zaten in een zakje en daar kon ik niet doorheen kijken. Nee, die moest ik openmaken om te zien wat er in zat en dat was dus een hamster.

Ik kreeg er drie en dit zijn ze. Ja, ik heb twee dezelfde, dat is een tweeling. Helen zegt dat er een heleboel verschillende zijn, ja, deze zijn er allemaal:

Veel hè, als je dubbele hebt, dus dezelfde als die je al hebt, dan kun je die ook ruilen. Ja, met iemand die die van jou nog niet heb en die er eentje heb die jij nog niet hebt.  Ik heb wel twee dezelfde maar die wil ik niet ruilen hè, nee, dat is gewoon een tweeling en die wil ik houwen, ja, we zijn al vriendjes geworden dus die geef ik niet weg hè, nee, die mag bij mij blijven, ik vind het niet erg als ik dezelfde heb. Jij wel?

Ik hoef ze ook niet allemaal, nee, ik vind een paar wel genoeg, met een paar kan ik spelen en met een heleboel niet, nee, dan moet ik kiezen met welke ik ga spelen en kiezen vind ik moeilijk, ja en ik wil wel spelen want bij veel kan ik er alleen maar naar kijken en ik vind spelen leuker dus ik heb er liever niet heel veel. Snap je?

We spelen ook niet alleen over het voetbal, nee, ik vind voetbal wel leuk maar ik vind nog veel meer leuk en de hamsters vinden ook veel meer leuk zeiden ze tegen mij, ja, die wilden mijn boeken graag zien en we hebben ook samen met de blokken gespeeld en samen een puzzel gemaakt en straks willen ze met mij tekenen. Ja, vinden ze allemaal leuk gelukkig want ik vind de hele dag over voetbal spelen saai, ja, daar heb ik geen zin in.

Ik heb de tweeling Billy en Willy genoemd en die met de bal heet nu Ko. En jij? Heb jij ook hamsters? Speel je daar ook mee?