Het heeft even geduurd voordat JaNee wist of ze nog meer dan kerstballen wil knutselen, ik had haar een aantal dingen laten zien die ik gevonden had op de website van Creative Company en dat bleek niet zo slim van mij te zijn want daar staan wel héél veel leuke ideetjes op en bij bijna alles zei JaNee ‘o ja, die wil ik ook maken, oh, en dat engeltje, en die muisjes en ik wil ook van die glimdingen op de kerstballen, en ik wil ook van die dingen waar een kaarsje in moet maken, en kerstkaartjes en ik wil ook iets op het raam plakken en ik wil….’ O jee, dat is wel veel en eerlijk gezegd heb ik niet heel veel tijd om samen met je te knutselen dus je moet kiezen wat we voor de kerst gaan maken en dan kunnen we andere dingen wel na de kerst knutselen, als we vakantie hebben.

“Nou, ik wil geen saaie ballen dus die wil ik in ieder geval versieren en ik wil ook iets op het raam en ik wil een engeltje”  Oke, de spullen voor de versieringen zijn besteld dus het verhaal met de ballen krijgt nog een vervolg, ik heb zelf wel een idee wat we met het raam gaan doen (niet alles gaat nl. precies zoals JaNee dat wil maar daar komt ze nog wel achter 😀 ) en laat ze nou ook nog een engeltje vinden tussen onze kerstspullen.

“Moet je kijken Helen, hier is de engel al! Ze is er gewoon al, ze wist natuurlijk dat ik graag een engel wou hè? Hoi engel, ik ben JaNee, wie ben jij? De engel zegt dat ie engel heet Helen…..gewoon Engel, grappig! Hoi Engel, wil jij bij ons thuis kerstmis vieren? Hoezo weet je dat niet? Het is wel leuk bij ons thuis hoor, ja, wij wonen in het bos en daar zijn ook eekhoorntjes en heel veel vogels, ik denk wel dat jij het daar leuk vind. Ja, wij geven de beestjes altijd wel te eten ja, de vogels krijgen vogeltjesvoer en de eekhoorntjes krijgen eekhoorntjesvoer. O, dat is een goed idee van jou…..Helen, Engel zegt dat we ook van die pinda’s met een schilletje moeten hebben, die vinden de beestjes lekker en dan hebben zij ook een fijne kerst, lief hè van Engel dat zij daaraan denkt? Ja, wij hebben ook kaarsjes, van die kleintjes met zo’n dingetje er om heen, nee een grote hebben we niet, is dat nodig voor kerst? Ok, dan halen we die gewoon, als jij graag een grote kaars hebt dan halen we een grote kaars en wat vindt jij nog meer echt kerst? Ohhhhhh, dat is een goed idee ja, een kerststal, dat vind ik ook leuk, had ik nog helemaal niet aan gedacht, ja, ik wil ook een kerststal…..Helen, wij willen ook een kerststal! Helen zegt dat ze daar voor gaat zorgen, dat we een grote kaars hebben dan, en pinda’s voor de beestjes en dat we ook een kerststal krijgen, kom je dan bij ons met kerst? Ja, natuurlijk hebben wij ook een kerstboom met ballen, ja, ik weet nog niet welke kleuren want we gaan ze nog versieren maar als jij dat ook mooi vindt dan krijgen we wel ballen die glimmen, met glitter enzo, ja net zo glimmen als jouw haarband, is mooi hè? Ok, afgesproken……Helen, Engel is nu mijn vriendje en die komt bij ons met de kerst, is wel goed toch?”

Natuurlijk vind ik dat goed, Engel mag er best bij want ik vind het ook wel gezellig om er een engeltje bij te hebben. En dan hoeven we in ieder geval geen engeltje te knutselen…. blijft over: kerstballen en iets voor op het raam, nou dat moet wel lukken…..

 

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.