JaNee haar feestje is nog in volle gang en ze heeft mij gevraagd of ik vandaag wil vertellen wat er vandaag allemaal gebeurt, dan zal zij dat morgen doen en dan moeten jullie de verschillen tussen haar en mijn verhaal zoeken (dat laatste is een opmerking van mijzelf hoor, niet van JaNee :D)

Want jullie zijn natuurlijk ook razend nieuwsgierig, dat snappen we wel maar zoals het er nu naar uitziet gaat het feestje nog wel even duren. Toen we vanmorgen wakker werden en naar buiten liepen troffen we deze prachtige tent in onze tuin aan. “Hé er staat een tent in onze tuin” zei JaNee, “wie heb dat nou gedaan?” Daar kwamen we vrij snel achter want er stond een kaartje bij en dat kaartje was van koning Willem. Die was helemaal niet vergeten dat JaNee vandaag jarig was (zijn moeder had hem dat ook nog eens goed onder zijn neus geduwd en gezegd dat het toch wel heel sneu was dat hij JaNee niet had opgehaald voor Koningsdag). Willem vond dat rot, hij had er niet bij nagedacht schreef hij, hij moest nog heel erg wennen aan het koning zijn en alles was nog een beetje nieuw dus hij vergat nog steeds vanalles en dat was dom want hij had JaNee niet willen vergeten, dat moest ze echt geloven en daarom had ie haar toch een Koninklijke verjaardag willen geven, in haar eigen paleisje waar ze altijd in kon spelen als ze dat wilde. Amalia had er ook zo eentje schreef hij en zijn moeder had hem verteld over JaNee haar vogeltjestuin en haar bloemetjes en daar zou deze tent wel heel mooi staan dacht ie.

Er lagen ballonnen in de tent en ook nog een cadeautje van Bea en onder de ballonnen lagen nog veel meer cadeautjes zag JaNee toen ze in de tent keek. “Is dat allemaal voor mij? Heeft Willem me dat allemaal gegeven? Ik wist wel dat ie het niet expres had gedaan hè, ik wist wel dat ie toch wel mijn vriend was.” Gelukkig, dat is dan ook weer opgelost maar de cadeautjes bleken niet van Willem te zijn want ineens stonden ze daar Mo, Mees en Jip, die kwamen voor JaNee want die was jarig en ze hadden allemaal een cadeautje onder de ballonnen verstopt, ik ook. JaNee moet morgen zelf maar vertellen wat ze gekregen heeft, wat ze allemaal gedaan hebben en hoe het verder was, dan ga ik even verder met alle kaartjes en felicitaties die ik niet mocht vergeten van haar.

Ze voelt zich héél erg jarig moet ik tegen iedereen zeggen, veel jariger dan ze zich ooit jarig heeft gevoeld en ze is heel erg blij met deze dag en met jullie, dus dank je wel!