Tijdens mijn afstudeerjaar aan de Pabo begon ik actief met een handpop te werken. Dat ontstond toevallig, ik heb daar al iets over verteld in dit blog. Ik werd geraakt door het contact dat ontstond en besloot dat ik dat verder wilde onderzoeken. Ik studeerde een jaar later af dan gepland en ook met een ander onderwerp voor mijn eindscriptie. Dat ging niet over beeldende vorming maar over de rol van de handpop bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Tijdens mijn afstuderen had ik 3 begeleiders, dat was vrij uniek, maar ook fijn want ik werd vanuit verschillende vakgebieden bevraagd en uitgedaagd. Een van mijn begeleiders was Peter van Hasselt. Een bevlogen man die het vak drama gaf. Peter was betrokken bij allerlei verschillende landelijke organisaties en was erg enthousiast over mijn ideeën rondom het werken met een pop in de klas. Het eerste artikel in een vakblad ontstond dankzij hem. Dit is het artikel:

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.