Ik heb een hele leuke verjaardag gehad, echt een hele leuke. Ik heb een tent gekregen, wist je dat? Ja, een tent voor mij alleen en die kan buiten maar ook binnen. Ja, eerst wilde ik een boomhut maar dat ging niet hè, nee we hebben geen boom waar een hut in kan, nee, dan zou ik of een heel eind moeten klimmen om in de hut te komen of een wiebelhut krijgen en dat wou ik allebei niet en toen wou ik geen boomhut meer. Nee, toen ging ik daarna altijd een tent maken als ik zin had in een hut en een tent kan ook binnen dus dat is eigenlijk wel makkelijker ook hè, ja, word ik niet nat als ik in mijn hut wil. Ja en nou heb ik dus een echte tent, eentje met een deur en met ramen en een dak en daar kan ik dan mooi spelen met mijn vriendjes ja, dat past hè, ja, gaat goed en die heb ik voor mijn verjaardag gekregen. Dat was wel een grote verrassing, ja, er zaten allemaal ballonnen in en onder die ballonnen lagen cadeautjes voor mij. Ja, heel veel cadeautjes, iedereen die kwam had een cadeautje voor mij bij zich en toen zijn we allemaal in de tent gaan zitten (behalve Helen want die paste er niet meer bij maar dat vond ze niet erg zei ze) en toen ben ik eerst cadeautjes gaan uitpakken.

Weet je wat ik gekregen heb? Een tent dus, en van Bea kreeg ik nog een cadeautje voor de tuin, ja, ik heb een karretje met gereedschap van haar gekregen, ze wist nog niet dat ik al een tuintas had, nou ja, nu heb ik gewoon nóg meer, ook een harkje en zo’n ding om de grond om te woelen, en ik kreeg een spelletje met blokjes, en ik kreeg een spelletje met andere blokjes waar ik figuurtjes mee kan maken, en ik kreeg een spelletje met allemaal vragen over beesten en ik kreeg ook nog een spelletje met allemaal vragen over de wereld. Ja, daar weet ik al veel van hè want ik ben natuurlijk al wel veel op reis geweest en ik kreeg ook nog een soort boek en daar staan allemaal vogeltjes in. Ja, dan kan ik kijken of ik de vogeltjes die ik zie in mijn tuin ook in dat boek kan vinden en dan weet ik hoe ze heten en wat ze graag eten. Handig hè? Veel gekregen hè, ja, allemaal spelletjes bijna maar dat komt ook omdat ik spelletjes leuk vind hè, ja, ik doe graag spelletjes en ik heb ook veel vragen hè dus nu heb ik nog meer vragen van die spelletjes over beestjes en over de wereld.

En toen hebben we alle ballonnen naar buiten geschopt en toen zijn we lekker in de tent gaan liggen, ja Mo was er, en Mees was er en Jip was er en dat ging precies hè, ja, wij konden allemaal in de tent liggen en toen gingen we het spelletje met de beesten doen. Ja, dan ging Jip de vragen voorlezen en gingen wij roepen als we het wisten. Hij vroeg of we wisten of een leeuw zijn haren of die een baard of manen heten. Weet jij dat?En of een eekhoorn in een nest woont vroeg Jip ook. Dat weet ik wel hè, dat was voor mij een makkie maar Mo en Mees wisten het niet. En jij, weet jij het?En of tijgers kunnen zwemmen, dat vroeg Jip ook. Dat weten we niet zeker. Maar dat geeft ook niks hè, als je het niet weet, dat was niet erg want het was maar een spelletje en als die vraag dan in mijn hoofd blijft plakken dan vraag ik gewoon of Helen het weet en of ze het anders even op wil zoeken in een boek of op internet. Ja, ik heb er nu dus weer heel veel vragen bijgekregen, dat is leuk hè?

En toen kwam er onweer, je weet wel dat de lucht dan tegen mekaar aan botst en dat er knallen en lichtflitsen komen. Er waren nog geen lichtflitsen maar al wel knallen en dat vindt Mees eng ja, en dan kan het ook ineens heel hard gaan regenen hè, ja, dus toen zei Helen dat we mijn feestje binnen verder gingen vieren, ja, moesten wij maar even op de bank gaan zitten en dan zou zij de tent naar binnen brengen. Maar toen de tent kwam toen waren wij allang weer bezig met iets anders hè, ja, toen waren wij de vogeltjes die we buiten hadden gezien aan het zoeken in het boek.

En toen zag Mees het vogeltje wat een nestje heeft bij ons in de tuin en die wou toen weten wat voor een vogeltje dat was. Ik wist dat wel natuurlijk want ik had dat allang aan Helen gevraagd maar dat is niet leuk dan hè, om dat te zeggen dus die moest ze zelf even opzoeken en toen zag Mo een roodborstje en die wilde toen ook zoeken want dan wist hij ook wat een roodborstje dan eet.

En toen hebben we ook nog muziek geluisterd en liedjes gezongen en we hebben Feet gekeken, je weet wel, die film met de pinguins en toen was het al heel laat maar ik was toen nog wel steeds jarig en toen zeiden Mo en Mees en Jip dat ze net zo lang zouden blijven als dat ik jarig was dus toen heb Helen een hele grote slaapzak op de grond gelegd en toen zijn ze allemaal blijven slapen, ja, logeren, kan hè. En toen werd ik vanmorgen weer wakker en toen waren zij er ook nog maar toen was ik niet meer jarig. Nee, vandaag is het weer gewoon maar dat is niet erg want het was héél erg leuk, ja, ik heb een hele leuke verjaardag gehad en heel veel kaarten gekregen van iedereen en ik was héél erg jarig deze keer dat ik weer 5 werd.

Ik mag de ballonnen nog even houwen zegt Helen, ja die gaan we nog niet kapot prikken, nee, de ballonnen mogen nog even blijven want die zijn een mooie herinnering aan een hele fijne verjaardag.