JaNee belde vannacht pas op “sliep je al? Ja, sorry maar we konden niet eerder bellen, moesten onze telefoon inleveren en die hebben we pas net terug.” Ehhhh, telefoon inleveren? Hoezo? “Nou, we zijn in het Witte Huis geweest, je weet wel waar de president woont, Obama, daar wilden we langs maar daar mag je niet zomaar naar binnen, daar lopen een heleboel van die mannen rond die alles in de gaten houden en alles controleren en toen moesten we onze telefoon inleveren, dat was ‘protocol’ zei hij. Ik weet niet wat dat was maar Obama zei dat we ons geen zorgen moesten maken en dat iedereen van buiten dat moest en wij kwamen natuurlijk van buiten, ja logisch, iedereen die er naar binnen wil komt van buiten want anders ga je niet naar binnen toch? Maar ja, het moest en toen we weggingen kregen we hem ook weer gewoon terug dus niks aan de hand maar daarom konden we niet eerder bellen.”

Ze waren naar Washington gereden, wilden even gedag zeggen tegen Obama en dan weer verder rijden maar dat had Obama niet goed gevonden, hij had hun het hele Witte Huis laten zien en ze hadden thee gekregen en mochten ook met mevrouw Obama kletsen en met zijn kinderen en met de hond spelen en ze hadden ook een Wii dus toen had Mo zijn dochter verslagen met Mario cart en het was heel gezellig geweest. Obama moest zelf na de thee weer aan het werk, dat is gewoon in hetzelfde gebouw hè maar hij had wel gezegd dat ze even moesten blijven, hij moest nog vergaderen en nog een paar mensen bellen en dan kwam hij terug en dan wilde hij ze beter leren kennen want hij had wel eens bezoek gehad uit Holland (ja, zo noemt hij Nederland) maar nog nooit eerder poppen en dat vond ie grappig.

En het had kennelijk geklikt want daarna mochten Mo, Jip en JaNee mee naar zijn buitenhuis, “heeft ie” zei JaNee “net zoiets als ons huisje in het bos denk ik maar dat weet ik niet zeker want we zijn er nog niet, nee, we rijden nu achter hem aan, zie je dat op de foto?” Ja, ik kan wel zien dat jullie wegrijden van het Witte Huis maar niet dat jullie achter Obama rijden. “Ja, we rijden achter Obama aan nu, gaan naar zijn buitenhuis en mogen daar het hele weekend blijven, leuk hè? Nee, je hoeft je geen zorgen te maken want hij is echt heel aardig en zijn vrouw ook, we gaan pannekoeken eten zei ze en we gaan een spel doen met een stok dat je een balletje in een klein gaatje moet slaan en verder zien we wel wat we gaan doen.”

Ik weet niet of we nog bellen kunnen dit weekend maar we gaan zondag in ieder geval verder met onze reis, dan heb je maandag weer een foto goed? Ja, dat is goed, veel plezier met z’n allen, pas goed op jezelf en ik hoor je weer. Of ik me niet verveelde nu? wilde JaNee nog weten. Nou ik mis jullie heel erg maar ik verveel me niet, ik ben allemaal dingen aan het bedenken nu die we weer kunnen doen als jullie terug zijn maar dat kan allemaal wachten, geniet maar van jullie reis want ik geniet nu ook van jullie verhalen. En daarna ben ik gaan slapen, het was al bijna 4 uur in de ochtend hier…..

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.