Ik was gisteren in Amsterdam, wist je dat al? Ja, ik was bij onze nieuwe koning op zijn feestje, heb je me nog gezien? Ik was er niet bij toen Willem een handtekening moest zetten en in de kerk ben ik wel geweest maar niet de hele tijd want dat duurde best lang en Paul, dat is de meneer die mij altijd op komt halen, had een grote zak knikkers bij zich en zei dat hij veel beter kon knikkeren dan ik. Nou, echt niet, Paul kan er niks van en ik heb bijna al zijn knikkers gewonnen. We deden ‘voor de nep’, je weet wel, dat je niet echt knikkers wint maar toen hij me naar huis bracht mocht ik ze toch allemaal houden zei hij, omdat ik jarig was, lief hè? Ja, en daarna zijn we gaan eten, met heel veel mensen aan een lange tafel en heel veel verschillende glazen en messen en vorken en lepels, voor alles moest ik een ander bestekje pakken en dat vond ik wel raar want mijn lepel was nog helemaal niet vies, daar kon ik ook nog best vla mee eten, maar als je deftig gaat eten dan moet dat hè, dan mag je gewoon heel veel borden en kommetjes en glazen en bestek vies maken, dat hoort er bij zei Willem tegen mij. Nou ok, dan maak ik het allemaal wel vies….

En daarna mocht ik ook mee op de boot, heb je die gezien? Die boot die over het water ging en overal even stopte? Ja? Daar was ik bij, ik zat op de boot en stond niet bij Willem en Maxima en Amalia en Alexia en Ariane, nee, ik ben niet van de familie hè en gisteren ging het om de familie, de Koninklijke familie en dat vind ik niet erg dus ik zat op de boot en heb dus toch alles gezien. Ja, en daarna gingen we weer eten, weer aan een lange tafel en weer mocht ik heel veel vies maken en toen kwam Paul me halen, die mocht niet mee-eten aan de tafel maar was wel in de buurt, Paul moest me naar huis brengen want het was al hartstikke donker en toen was ik zo moe dat ik in slaap ben gevallen in de limo.

En toen was ik weer thuis en daar had Helen nóg een verrassing voor me, ze had mijn stoel versierd met ballonnen en slingers, daar moest ik in gaan zitten want ze wilde nog een foto maken van mij in mijn mooie jurk en toen kreeg ik een tompoes met kaarsjes. Het was een oranje tompoes, mijn lievelingskleur, had ze speciaal voor mij gehaald en de kaarsjes ook, het waren kaarsjes met letters maar ik kan nog helemaal niet lezen dus ik wist niet wat er stond. Niet mijn naam in ieder geval want die kan ik al wel schrijven, ik zag twee letters die ook in mijn naam zitten maar de andere ken ik niet. Helen zei dat er ‘hoera’ stond,  je weet wel van hieperdepiep hoera en ook van lang leve de koning hoera, hoera, hoera, dat heb ik gisteren vaak gezegd maar dit hoera was dus van hieperdepiep, van jarig.

Vandaag vier ik mijn feestje, ja, dat is vandaag, over een uur komen mijn vriendjes en dan gaan we Pipi spelletjes doen, ik heb er zin in!