Ik ben druk geweest vandaag, ja, druk met plantjes want ik ging plantjes meten weet je nog? Ja, had ik gezegd hè dat ik dat ging doen. Nou vandaag ging ik dat dus doen. Ja, en Helen had bedacht dat we daar nieuwe plantjes voor moesten hebben, ja plantjes die nog klein zijn en nog moeten gaan groeien want anders kan ik niet meten dat ze groeien. Dus toen mocht ik eerst 5 plantjes uitzoeken voor mijn vogeltjestuin, ja. Plantjes die de vogeltjes wel mooi zullen vinden dus. Ik vond er een heleboel mooi maar ik moest kiezen, ik mocht er maar 5, ja, zo balen hè want ik kan niet zo goed kiezen, ken je dat?

Dus toen heb ik iene-miene-mutte gedaan tot er nog maar 5 waren en die heb ik toen gekozen, ja, die moesten het worden. En thuis heb Helen ze allemaal in een pot gedaan, ja, de plantjes zijn nog klein hè en die moeten nog gaan groeien, ja en de vogeltjestuin is nog niet klaar hè en ik weet nog niet waar ik die plantjes dan wil dus daarom zei Helen ‘dan doen we ze eerst gewoon in een pot, dan kunnen ze groeien, dan kun je ze ook makkelijk meten en als je het plantje dan bloemetjes krijgt, dan weet je misschien wel waar hij dan in jouw tuin moet staan’. Dat is een goed idee wel hè? Dus Helen heb ze in potten gedaan en toen moest ik gaan meten. Eerst deed ik dus die op de foto hierboven, ja, die was als eerst, dat is deze:

leuke bloempjes krijgt die hè, daarom wou ik hem. Ik heb gemeten van de zwarte grond tot het topje en dit plantje is nu, vandaag, 25 cm groot. Volgende plantje

dat is deze:

ook een mooie hè, deze krijgt van die lange stengel bloemen, blauwe, dat vind ik mooi. Deze is nu vandaag, 24 cm. Volgende plantje

dat wordt deze:

ja, ik wil ook gele bloemen in mijn tuin, ik denk dat de vogels deze héél mooi vinden hè, ja, dat ze er blij van worden en dan nog harder gaan fluiten, dat denk ik. Deze is vandaag 13 cm, is nog niet zo groot dus, die andere was groter. Volgende plantje

dat wordt deze:

ik heb nou witte en blauwe en gele bloemen en nou wil ik dus ook rode dus daarom heb ik deze uitgezocht, deze is rood met gele stippen, ja, lijkt net een hoedje met een rand, zie je dat, mooi hè? Deze is vandaag 7 cm maar, ja, deze is echt nog een ukkepuk plantje, nog een kleintje. En nou mijn laatste plantje

dat wordt deze:

deze heb weer een boel bloemetjes aan een takje, ja, dat vind ik leuk, dan zijn er veel bloemen in de tuin en dat wil ik dus deze wou ik ook en deze is vandaag 15 cm groot.

Ja, en toen had ik ze allemaal opgemeten, ja en nu staan alle potten in onze tuin, kijk maar, hier staan ze, ja alleen die kleine hè, niet die grote, de grote waren er al

Ja, Helen heb in de potten een plaatje van het plantje gedaan want anders weet ik niet meer wat er in zit hè, nee, dat vergeet ik dan dus daarom heb ze er een kaartje bij gedaan en toen moest ik een dag zeggen en toen zei ik ‘zondag’. En toen zei zij dat ik elke zondag mijn plantjes op moest gaan meten en dan kan ik zien of ze groeien. Ja, dan ga ik meten en schrijft Helen op hoe groot ze zijn en dan weten we of ze gegroeid zijn, slim hè. Dus nou ga ik zondag weer meten, ja en dan kom ik jou weer vertellen hoe groot mijn plantjes dan zijn geworden. Ja…..zo doe je dat….