Hoe kun je een handpop betrekken bij een voorleesactiviteit?

In dit webinar ligt de nadruk op het vergroten van de boekbeleving en de interactie met kinderen. Thuis, in de klas, op de groep of bijvoorbeeld in de bibliotheek.

De voorbereiding, praktische uitvoering en verwerking komen aan de orde en er is ruimte tot het stellen van vragen over dit onderwerp. Ik ben geen taalspecialist en bekijk het gebruik van een boek vanuit het oogpunt van de pop en de meerwaarde van de pop voor kinderen.

Mijn benadering is altijd gericht op interactie met kinderen, het opbouwen van relaties met kinderen en het vergroten van de aandacht en betrokkenheid van kinderen.

Ik gebruik er een pop bij. Kinderen praten veel spontaner tegen een pop en als het mij lukt om mijn pop leuke spelletjes te laten doen met taal, dan neem ik kinderen spelenderwijze mee in het actief oefenen met taal. Een echte win-win-situatie dus.

Hoe ik het doe en wat mijn pop dan precies doet, daar gaat dit gratis webinar over.

Wil je hem zien? Registreer je hier en je kunt hem bekijken wanneer je wilt.

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.