“Waar was je nou?” vroeg ik vandaag aan JaNee toen ze eindelijk belde “ik was ongerust!” We sliepen, zei ze, het is pas net ochtend hoor. Och ja, in Amerika is het vroeger dan hier, 9 uur vroeger dan bij ons. Ze vertelde dat ze naar Hollywood waren gegaan, je weet wel waar al die filmsterren wonen en waar al die films gemaakt worden, met die letters op de berg, deze:

Hollywood

Ze wilden die letters een keertje zien en ook ontdekken of er in Hollywood echt alleen maar filmsterren rondlopen. “Nou, dat is niet zo hoor, we hebben er helemaal niet zoveel gezien, alleen Johnny maar.” Johnny? vroeg ik, wie is dat?  “Dat is die piraat, weet je wel, kapitein Jack nog iets heet ie in de film maar in het echt heet hij gewoon Johnny en die kwamen we tegen.” Wacht even, je bedoelt Johnny Depp? “Ja Johnny, hoe hij verder heet hebben we niet onthouden maar hij vond ons wel grappig volgens mij en we mochten mee naar de filmstudio want daar moest hij toch zijn en dan kon hij mooi met ons meerijden. Dus dat hebben we gedaan. Die filmstudio is echt heel erg groot hè, ja, dat is niet gewoon een gebouw zoals wij dat hebben, dat is bijna een dorp! Er staan ook allemaal huizen en er zijn straten en soms moet je aan de kant springen want dan valt er ineens iemand naar beneden. Echt naar beneden hè maar wel voor de film dus het lijkt dan of ie op de straat valt maar in het echt is dat niet zo, dan valt ie op een soort springkussen, doet ie zich geen pijn dus. Maar in de film zie je dat springkussen niet, nee, er is een meneer die tovert op de film dat kussen weg en daarom lijkt het alsof die meneer dan echt valt. Snap je? En in sommige stukken van de studio mag je dus rondkijken, ja, daar zijn ook allemaal dingen te doen dus toen Johnny moest filmen mochten wij rond gaan kijken, we wilden eigenlijk kijken wat Johnny dan moest doen maar dat mocht niet, nee, dat was nog geheim zeiden ze, dat is altijd als er een film gemaakt wordt, daar mag je dan nog niet zoveel over zeggen zei die meneer. Nou, wij vonden het wel goed en zijn rond gaan rijden. Er waren mensen die dachten dat wij ook filmsterren waren, ja echt! Die kwamen vragen om onze handtekening en dachten dat wij ook in een film zaten, eentje die nog in de bioscoop moest komen. Dat vonden wij wel grappig dus toen hebben we allemaal een zonnebril op gedaan, dat doen filmsterren hè, die willen niet herkent worden gelijk want dan wil iedereen met ze op de foto dus dan doen ze een zonnebril op en een pet. Deden wij dus ook maar toen wilden nog meer mensen een handtekening van ons want toen wisten ze zeker dat wij filmsterren waren, anders zouden we geen zonnebril op hebben zeiden ze. Nou echt wel, het is hier hartstikke warm en de zon schijnt dus daarom hebben we een zonnebril op hè en een pet.”

Ik vroeg me af of ze mijn verrassing al gevonden hadden maar JaNee zei er niks over en ik wilde er ook niet naar vragen want dan is een verrassing weer geen verrassing dus ik heb het zo gelaten. Ik denk dat ik vanzelf wel zie wanneer ze hem gevonden hebben. Vandaag nog niet denk ik, misschien morgen.

“Waar is Johnny nu?” vroeg ik. “Die is weer filmen nu, toen hij klaar was met filmen nam hij ons mee naar de Mc Donalds, gingen we uit eten dus en daarna mochten we in zijn hotel slapen, die woont hier niet hè, Johnny, nee, die woont ergens anders maar als ie moet filmen gaat ie in een hotel zei hij of in een huis als hij hier lang moet blijven maar nu was het dus een hotel en daar hebben wij vannacht ook geslapen en toen zijn we vanmorgen weer verder gegaan, we moeten een heel stuk vandaag.” Waar ze nu naartoe gaan wilde ze niet zeggen, zou ik wel zien zei ze….

.

Author

I'm JaNee and I'm Helen's puppet. I assist her, give examples and am the embodiment of her vision of working with a hand puppet as a tool. I'm curious, stubborn, fond of books, full of plans and regularly I make a mistake of judgement of my ability. But yeah, pretty human right?

Comments are closed.