Ja duurde even hè, duurde even dat je wat van mij hoorde hè? Ja, dat komt omdat ik bij Sintje was, in Spanje, ja, daar ben ik geweest, had ik gezegd toch?

Sintje heeft 2 huizen, eentje bij de bergen en eentje bij de zee en ik mocht naar zijn huis bij de zee komen. Ja, dat was makkelijker want Patrick ging mij brengen hè, ja, dat was gezellig en die moest vlakbij het huis van Sintje bij de zee zijn dus toen zei Sintje ‘dan kom ik gewoon naar het huis bij de zee toe, ja, daar heb ik ook wel zin in, in de zee’ dus daarom ging ik ook naar de zee. Hier zit ik op het balkon van dat huis, weet je wat dat is een balkon? Dat is dat je buiten kunt zitten, dat zit aan het huis vast maar het is niet de tuin, nee, er zit een stenen hek omheen want anders kun je naar beneden vallen en dat wil je natuurlijk niet. Op het balkon stonden stoelen en daar konden we dan zitten en dan konden we mooi naar de zee kijken. Ja, en ook naar de haven want waar het huis was was ook een haven. Ken je dat? Daar zijn allemaal bootje en met die bootjes kun je dan varen, ja, dat kan. Sintje heb ook een bootje, een kleintje en hij gaat graag varen want dan gaat hij ook vissen. Ja, vissen vangen kan bij zijn huis bij de zee, daar zijn heel veel vissen en er zijn ook een heleboel grote bootjes die elke dag gaan vissen, die doen dat dan niet met een hengel, nee, die doen dat met een heel groot net, dat hangen ze dan in de zee en daar zwemmen de vissen dan in en dan zijn ze gevangen. Ja en de mensen die dan doen dat zijn vissers en die nemen de vissen dan mee naar de haven ja. Daar gaan ze de vissen uitzoeken

En in de haven worden de vissen dan weer opgehaald door mensen die de vissen op willen eten. Ja want de vissen worden gevangen om op te eten hè, ja Sintje doet dat niet, ze vangen om op te eten, die laat ze gewoon weer los maar de vissers in het dorp vangen wel vissen omdat veel mensen vis lekker vinden en die op willen eten. Ja, vissticks zijn ook vissen geweest hè, ja en de vissen die je kopen kan in de supermarkt die hebben eerst ook in de zee gezwommen hè, ja, die zijn gevangen en daarna zijn die vissen verkocht en in pakjes gedaan, dat wij ze opeten kunnen. En wij hebben toen ook wat visjes gekocht want Sintje wilde tapas voor me maken. Wat is tapas vroeg ik toen want dat ken ik niet en Sintje zei toen dat ik dat vanzelf wel zou zien, dat tapas echt Spaans is en dat ik dat echt een keertje moest eten. En toen ging ie de keuken in en daarna kwam hij terug met dit

Dit is dus tapas en tapas is niet één ding zei Sintje, tapas is net zoiets als chips of borrelnootjes, die heten allemaal chips of borrelnootjes maar die smaken niet allemaal hetzelfde en dat is bij tapas ook zo, dat zijn allemaal bakjes met kleine dingetjes, allemaal lekkere dingetjes en je kiest dan waar je zin in hebt. Ja, kan een gehaktballetje zijn, of een stukje kaas of een broodje met iets, of een visje. Allemaal kleine hapjes, net als bij een verjaardag eigenlijk, ja, ken je dat, dat er dan ook hapjes zijn? Tapas is dus eigenlijk net zoiets, ja, en je kan het allemaal proeven, kijken of je het lekker vind.

Ik vond het net een feestje en Sintje zei dat hij heel vaak tapas eet, ja dat ze in Spanje elke dag wel graag feestjes vieren, daar hoef je niet eens jarig voor te zijn, nee, je kan het al een feestje vinden dat de zon schijnt, of dat je de zee zo mooi vind, of gewoon blij bent, of een fijne wandeling hebt gemaakt, of iemand tegen bent gekomen die je aardig vond, ja, kan allemaal hè en in Spanje eten ze dan tapas, ja, omdat er altijd wel iets is wat je vieren kan, slim hè. Ik vind Spanje wel leuk, ik hou wel van feestjes, en jij?