Ik heb je verteld van mijn stenen toch? Dat ik stenen gekregen had en dat dat edelstenen zijn en dat die allemaal een naam hebben en dat ik weten wou welke ik dan heb. Dat had ik verteld toch? Ja, dat heb ik verteld.

En nou weet ik ook hoe ze heten, ja, ik heb een heleboel kaartjes met stenen bekeken en nu weet ik welke ik heb. Ja, en Helen heb al die stenen voor mij op 1 vel gezet, ja, dat ik niet elke keer weer moet zoeken welke ik ook alweer heb maar dat ik gewoon mijn edelstenen-blad erbij pakken kan. Slim hè?

Moet je kijken…

 

Dit vind ik een hele mooie, ja, die glimt, ja, da’s net een spiegel, zie je dat? En die had ik in het boek helemaal niet gevonden hè, nee, want die kan er ook anders uit zien, ja, niet zo glimmend. Dat is ook met deze:

Welke denk jij dat dit is? Welke van die groene? De mijne daar kan je doorheen kijken hè, zie je dat? Dat kan bij de mijne maar bij die op de plaatjes kan dat niet, nee, dat zijn geen doorheenkijkstenen, nee. Maar die van mij zit daar wel bij hè, ja, die had ik dus nooit gevonden maar Helen wist hoe deze heet en daarom weet ik het nu ook, maar die van mij dat is dus de onderste groene, ja deze:

Die lijkt er niets eens op vind ik, nee, dit is helemaal geen doorheenkijksteen en die van mij daar kan je echt wel doorheen kijken dus hoe kan dat dan hè, hoe kan dat dan toch hetzelfde zijn? Snap jij dat? Nou ikke niet .

 

Bij deze is dat ook:

Ja, deze dat lijkt ook een niet doorheenkijkensteen. Ja, maar ik heb er eentje en daar kun je wel doorheen kijken en eentje en daar kun je niet doorheen kijken en die heten wel allebei hetzelfde. Ja, dat zijn dezelfde maar ze zijn toch heel anders, kijk maar:

Ik had die niet gevonden hè, die waar je niet doorheen kijken kan die had ik wel gevonden maar de doorheenkijksteen die had ik niet gevonden, nee en dat vind ik moeilijk bij deze stenen. Ja, dat ze er niet allemaal uitzien zoals het plaatje, ja, dan raak ik in de war, ken je dat?

Maar deze heb ik wel gevonden, ja, die weet ik nou zeker, die lijkt ook op het plaatje dus dat is makkelijk.

En nou heb ik de meeste wel gevonden, zie je dat

Een paar weet ik nog niet maar nou heb ik er ook geen zin meer in om verder te zoeken, nee, want het is nou mooi weer weer buiten hè en dan heb ik zin om naar buiten te gaan, ja, ik heb zin om te kijken hoe de bloemetjes gaan groeien, ja, want ik wil ook een moestuin nu hè. Dus ik ga nou niet meer verder zoeken naar de stenen, nee, dat ga ik weer doen als het regent ofzo. Snap je?

 

 

Author

I'm a teacher, trainer, developer, hand puppetcoach and author of the book "The Handpuppet as an educational tool". I want to inspire you and help you to use a puppet in class. I'm sure the hand puppet makes a big difference in the life of a child, but also in your life. I hope you're gonna enjoy that just as much as I am.

Comments are closed.